Gå till innehåll

Snart dags för lönesamtal? 4 tips till dig

De årliga lönesamtalen är för många runt hörnet. Och förutom månadslön och friskvårdsbidrag finns det andra viktiga förmåner att ta upp som lätt kan glömmas bort, inte minst den värdefulla tjänstepensionen. Här listar vi några av de viktigaste personalförmånerna att prata om tillsammans med dina medarbetare.

Jämvikt på en gungbräda
 1. Tjänstepension är A och O

  Tjänstepensionen är grundbulten i varje företag som vill bli en attraktiv arbetsgivare och hålla kvar de bästa medarbetarna. Det är även en förmån som för många utgör 25–50 procent av den totala pensionen. Men det handlar också om mer än bara sparande för framtiden då tjänstepension även ger trygghet här och nu – bland annat i form av försäkring vid sjukskrivning.

  Bra att veta om tjänstepension

 2. Försäkringar som extra trygghet

  Utöver pengar till pensionen kan våra tjänstepensionslösningar också innehålla sjukförsäkring, premiebefrielse och ekonomiskt skydd för familjen. Vi har dessutom kopplat på en helt kostnadsfri hälsoförsäkring för att undvika sjukskrivning. Den inkluderar bland annat personlig kontakt med en hälso- och rehabvägledare som hjälper medarbetarna att snabbt få rätt stöd.

  Så fungerar vår hälsoförsäkring

 3. Löneväxling – en win-win!

  För de medarbetare som tjänar lite mer finns ett smart knep som ger en extra skjuts i det egna pensionssparandet – nämligen löneväxling. Löneväxling till tjänstepension passar i första hand den som tjänar lite mer, med en lön över 47 748 kronor (för 2022). Det är ett förmånligt sätt för dina medarbetare att pensionsspara lite extra, och premien är avdragsgill för dig som arbetsgivare.

  Så fungerar löneväxling till tjänstepension

 4. Pensionsrådgivning till medarbetarna

  Som medarbetare kan du påverka din framtida pension genom att göra vissa aktiva val. Tipsa om att prata med en pensionsrådgivare om de viktiga val som man kan göra och samtidigt få bättre koll på sin pension.

Andra läser också om

Till nyhetsarkivet