Gå till innehåll
Person hoppar med blombukett

Lånelöfte –  ansök om lånelöfte för bolån

 • Lånelöftet är kostnadsfritt
 • Lånelöftet är giltigt i 6 månader
 • Ansök om lånelöfte på 5 minuter och få svar direkt
Ansök om lånelöfte

1. Räkna på lånet

Börja med att räkna ut hur mycket du kan låna och köpa för, utan att en kreditupplysning tas. Du kan låna upp till 85 % av bostadens värde.

2. Ansök om lånelöfte

Ansök om ett lånelöfte och få svar direkt. Du behöver inte veta vilken bostad du ska buda på innan du ansöker om ett lånelöfte.

Nyckel

Vad är ett lånelöfte?

Ett lånelöfte ger dig en indikation på hur mycket du kan låna till ett bostadsköp. Det är inget krav för att få bolån men ofta krävs ett godkänt lånelöfte för att vara med i en budgivning. Lånelöftet har en giltighetstid på 6 månader.

När du har hittat en bostad du vill köpa ansöker du om bolån. Vi kan då ge dig ett förhandsbesked som innebär att du kan skriva kontrakt när du vunnit budgivningen.

Så funkar ett lånelöfte för bolån

 • Vi beviljar lånelöften upp till 10 miljoner kronor. Önskar du ett högre belopp behöver du göra en vanlig bolåneansökan, eftersom vi behöver veta mer om objektet du tänkt köpa.
 • När du ansöker om lånelöfte gör vi en kreditupplysning på dig som gäller i 3 månader. 
 • Du kan bara ha ett aktivt lånelöfte åt gången. Om du ansöker om ett nytt lånelöfte eller ett bolån slutar ditt tidigare lånelöfte att gälla.

Mer om lånelöfte


Lånelöftet är giltigt i sex månader

Lånelöftet gäller i 6 månader från det datum det blev beviljat, så länge dina förutsättningar är desamma. Du kan använda ditt lånelöfte i flera budgivningar. Om du inte hittat din tilltänkta bostad efter 6 månader kan du enkelt ansöka om ett nytt lånelöfte.

Har du redan ett lånelöfte?

Här kan du som redan har ett lånelöfte logga in för att se ditt lånelöfte. Du kan också se hur länge det är giltigt. 

Se mitt lånelöfte

Vanliga frågor om lånelöfte

 • Eftersom lånelöftet baseras på din ekonomi och inte på bostaden som bolånet ska ligga till grund för behöver vi göra en slutgiltig bedömning av bolånet efter vi fått in din bolåneansökan.

  Förutom bostaden kan också förändringar av inkomster, lån och utgifter påverka beslutet. Det är därför viktigt att du ansöker om bolån så snabbt som möjligt efter att du hittat en bostad du vill köpa och att du inte skriver köpekontrakt innan ansökan blivit godkänd.

 • Det är vår starka rekommendation att ditt bolån är beviljat när du skriver kontrakt. Du får ett meddelande av oss när du kan skriva på ditt köpekontrakt.

 • Om du vill ändra uppgifter i din lånelöftesansökan behöver du göra en ny ansökan. Vi kan inte göra ändringar i en befintlig lånelöftesansökan. 

 • När du ansöker om lånelöfte kommer vi göra en kreditupplysning som gäller i 3 månader. Om du ansöker om ett bolån inom den tremånadersperioden kommer ingen ny kreditupplysning att tas.

 • Vi erbjuder inte valutalån. Därför kan du som har din lön i annan valuta än svenska kronor eller som är folkbokförd i ett annat land än Sverige inte få lånelöfte hos oss.

  Valutalån är lån som tas i annan valuta än den som kunden får sin inkomst i. Ett bolån som tas av en person som får sin inkomst i annan valuta än svenska kronor räknas alltså som ett valutalån.

  Om kursen för den valuta du som kund har din inkomst i sjunker kraftigt kan du få svårigheter att betala ditt lån. Enligt bolånedirektivet från EU måste de aktörer som erbjuder valutalån även erbjuda en försäkring mot kursdifferenser, eller något annat arrangemang som gör att du som kund skyddas mot kursförändringar. Eftersom Skandia i dagsläget inte erbjuder någon sådan försäkring och inte heller har något varningssystem för stora kursförändringar kan vi inte erbjuda valutalån.

Alla frågor och svar

Tryggare budgivning

När du beviljats ditt lånelöfte kan du enkelt verifiera det via Cetti redan vid budgivningen och bli en mer attraktiv köpare. Både mäklare och säljare kan känna sig trygga med att du har din bank och finansieringen i ryggen när du lägger bud i budgivningar.

Via Cetti kan du också få ett förhandsbesked från oss vilket möjliggör att du kan skriva köpekontrakt direkt efter vunnen budgivning.