Gå till innehåll
Staplar

En påse pengar

Hur maxar jag mitt sparande? Hur skapar jag den perfekta portföljen? Detta och mycket mer besvaras i podden "En påse pengar". En kvart varje vecka möter programledaren Pontus Haag kända och okända gäster som alla har ett gemensamt intresse – kärleken till börsen, aktier, fonder, sparande och investeringar!

Avsnitt 4:  Fritidsledare blev mångmiljonär - sparar halva sin lön i aktier

Gäst: Oscar Fagler

Han är fritidsledaren som blivit mångmiljonär på börsen innan 30. I podden ”En påse pengar” avslöjar Oscar Fagler sin vinnande strategi – och sitt största fiasko. ”Det gick bra i början…” 

Programledare

Pontus Haag är till vardags presschef på Skandia men har även ett starkt intresse för fonder, aktier och sparande. Med nyfikenhet och kunskap tar han med lyssnarna på sparsafari varje vecka. Pontus har även en bakgrund som kommunikationskonsult och politiker som gör att han har ett brett perspektiv på betydelsen av sparande och ekonomi.

Tidigare sändningar

Avsnitt 3: Allokera mera - så sprider du risken som ett proffs

Gäst: Maria Qundos, portföljförvaltare på Skandia

Den prisbelönta fondförvaltaren Maria Qundos avslöjar i podden hur du som sparare kan använda samma smarta tänk som proffsen när det kommer till riskspridning av din portfölj. Och självklart: vad hon skulle göra om hon fick EN PÅSE PENGAR innehållandes en miljon. "Jag skulle faktiskt ta en liten del och sätta..."

Avsnitt 2: Så lurar du hjärnan att spara en miljon

Gäst: Christina Sahlberg, sparekonom på Compricer

Hur kan vi lura vår gamla savannhjärna att spara stora belopp? Christina Sahlberg, sparekonom på Compricer, vet hur man gör. ”Det är så sjuka pengar som långsiktigt sparande ger”, pratar hon bland annat om i detta avsnitt.

Avsnitt 1: Aktier och fonder är som fotboll - så bygger du det vinnande laget

Gäst: Seyran Naib, makroekonom Skandia

Vad har sparande i aktier och fonder gemensamt med fotboll? Ganska mycket om man får tro veckans gäst Seyran Naib. Hon är makroekonom på Skandia och föreläser dessutom om aktier och sparande. I poddens premiäravsnitt ger Seyran bland annat sina bästa tips om hur du utformar en vinnande sparstrategi - där varje innehav vet sin plats i laget.