Gå till innehåll
Pappa håller son i famnen

Gruppförsäkring och andra försäkringar

Gruppförsäkring kan du ha via ditt jobb eller förbund. Ta reda på mer om vilka person­försäkringar du har och vilka du kan behöva för dig och din familj.

Logga in & se Mina gruppförsäkringar Logga in – se dina skadeärenden

Hitta rätt försäkring – gruppförsäkring eller andra försäkringar


Kvinna och barn sitter i soffa

Gruppförsäkring via jobbet eller förbund

Har din arbetsgivare, ditt förbund eller din förening ett grupp­avtal med oss? Då kan du själv välja vilka försäk­ringar som passar dig och din familj till en låg kostnad. Logga in och se dina försäkringar eller ansök om fler.

Man leder cykel

Andra försäkringar via jobbet

Du kan ha andra personförsäkringar via jobbet hos oss som t.ex. tjänste­pensions- eller vårdförsäkring. Logga in för att se dina försäkringar.

Kvinna tittar i kikare

Saknar du försäkring via ditt jobb?

Då kan våra privata personförsäkringar vara ett alternativ. Hitta rätt försäkring för dig!

Gruppförsäkringar för dig och din familj


Gruppförsäkringar kan skydda dig och din familj ekonomiskt om det oväntade händer. Dessutom får alla med gruppförsäkring hos oss – samtalsstöd utan kostnad

Gruppförsäkring på 1 minut: här ser du hur den funkar. 

Samtalsstöd Tusen frågor – utan kostnad.

Så funkar frivillig gruppförsäkring


Du har säkert försäkrat ditt hem men vad händer om du eller din familj drabbas av sjukdom, olycksfall eller ett dödsfall? Försäkra dig själv och din familj redan i dag.

Tre generationer av kvinnor

Gruppförsäkring innebär att din arbetsgivare, ditt förbund eller din förening har tecknat ett gruppavtal med oss. Därefter väljer du själv vilka försäkringar som passar dig och din familj (make, sambo, registrerad partner och barn) till en låg kostnad som du själv betalar. Läs mer om gruppförsäkring.

 • Extra ekonomisk trygghet och skydd för dig och din familj
 • Enkla hälsokrav
 • Låg kostnad

Vanliga frågor om gruppförsäkring

 • Om något oförutsett skulle hända ger samhället ett grund­läggande försäkrings­skydd. Utöver det kan du som har gruppförsäkring via din arbetsgivare, förening eller ditt förbund skydda dig och din familj ekonomiskt – till en låg kostnad. 

  Du får svar på de flesta av dina frågor genom att logga in på Mina gruppförsäkringar. Du kan t.ex.

  • få en översikt över dina försäkringar
  • läsa om hur de funkar
  • ansöka om fler och medförsäkra make/maka eller sambo
  • se pris och månadskostnad
  • göra ändringar
  • ansöka om autogiro
  • se ersättningsbelopp
  • läsa villkor

  Logga in på Mina gruppförsäkringar

 • Du ansöker enkelt genom att logga in på Mina gruppförsäkringar. Du kan göra det om din arbetsgivare, ditt förbund eller din förening har ett grupp­avtal med oss.

  Mina gruppförsäkringar

  När du loggar in till Mina gruppförsäkringar får du en bra överblick och svar på de flesta av dina frågor. Du kan t.ex. 

  • ansöka om ny försäkring, se pris och ändra försäkringsbelopp på befintlig försäkring
  • medförsäkra make eller sambo, om gruppavtalet medger det
  • se övriga försäkringar som finns att teckna i gruppavtalet

  Du som ännu inte har tecknat någon gruppförsäkring behöver fylla i avtalsnumret och kontrollkod för att ansöka om försäkring. Har du inte fått uppgifterna från din arbetsgivare/ditt förbund kan du kontakta oss. Har ditt företag en egen gruppförsäkringssajt hittar du i stället ansökan där.

 • Det kallas reservationsanslutning och är en anslutningsform som tillämpas på frivillig gruppförsäkring. Anslutningsformen innebär att nyanställda eller nya medlemmar i en förening/ett förbund, kommer att anslutas automatiskt till försäkring genom reservationsanslutning i samband med första anställnings- eller medlemsdagen.

  Du som är nyanställd eller ny medlem anmäls in till Skandia av din arbetsgivare eller förening/förbund som en förmån. Det är en förmån eftersom det enda kravet är att du är fullt arbetsför, du behöver alltså inte lämna in någon hälsodeklaration, vilket krävs i vanliga fall.

  Du kan säga upp försäkringarna när du vill. Om du vill avsluta någon eller några av försäkringarna, gör du så här: Logga in på Mina gruppförsäkringar. Under rubriken Tecknade försäkringar – välj den försäkring du vill avsluta – välj Ändra/läs mer – under rubriken Om försäkring – välj Avsluta försäkring – fyll i orsak och välj Avsluta försäkring.

 • Här hittar du kontaktuppgifter och öppettider, kontakta oss.

 • Autogirot dras sedan alltid näst sista bankdagen varje månad. Om det skulle saknas täckning på kontot eller om autogirodragningen misslyckas av någon annan anledning, då får du en premieavi istället.

  Om du redan betalar via autogiro och vill byta kontonummer då behöver du kontakta oss, så hjälper vi dig.

 • Du kan se status, försäkringsbelopp, kostnad och annat, samlat i en enkel och tydlig översikt genom att logga in på Mina skadeärenden.

  • Logga in på Mina gruppförsäkringar.
  • Du väljer ansökan för den försäkring du vill medförsäkra make/maka, sambo eller registrerad partner på. Sidan du landar på kommer att vara en sida som förklarar stegen i ansökningsprocessen.
  • När du klickar på ”Sätt igång” kommer du först att kunna göra val för dig själv. Om du inte önskar göra några ändringar i din egen försäkring klickar du på ”Fortsätt” längst ner.
  • I detta steg bli tillfrågad om du vill lägga till en medförsäkrad – klicka på ”Ja” och följ resten av flödet.
 • Du kan läsa mer här om vilka försäkringar och vilket försäkringsskydd som kan passa dig och din familj, beroende på din familjesituation.

Alla frågor och svar

Populära produkter & tjänster


Få hjälp med förebyggande hälsoinsatser och ekonomiskt stöd om du eller någon i familjen skulle drabbas av sjukdom eller olycka.

Samtalsstöd Tusen frågor

En kostnadsfri tjänst – för dig med gruppförsäkring.

Problem i vardagen kan på sikt påverka din hälsa och arbets­förmåga. Ta hjälp, oavsett om det är privat eller arbetsrelaterat.

Ring oss på 0771-65 50 50

En kostnads­fri tjänst – för dig med grupp­försäkring

 • Privata frågor
  Du får hjälp att reda ut frågor relaterade till livsstress – till exempel stress, relationsproblem, föräldraskap, missbruk och sorg.
 • Vardagsprioriteringar
  Många har i dag en komplex vardag som skapar stress. Genom vår tjänst Vardagsprioritering kan du få hjälp att planera och prioritera dina olika aktiviteter. Du får möjlighet att påbörja en förändring för att öka ditt välmående på ett hållbart och långsiktigt sätt.
 • Juridik och ekonomi
  Det kan handla om dina rättigheter, t.ex. i samband med skilsmässa eller dödsfall. Du kan även få hjälp med ekonomiska frågor kring skulder, boende m.m.
 • Hälsa och motion
  Du får proaktivt hälsostöd, t.ex. kring fysisk aktivitet.
   

När du anmält till oss vad du vill ha hjälp med så ringer vi upp dig

 • Du får kontakt med en expert ur vårt nätverk av jurister, ekonomer, psykologer, fysioterapeuter och arbetsterapeuter för ett första samtal.  
 • Behöver du fler samtal kan du få 1 eller 2 uppföljningssamtal. 
 • Behöver du mer hjälp, till exempel med juridiska dokument eller få någon behandling, kan experten hjälpa dig vidare.

Självklart har våra samarbetspartners tystnadsplikt, oavsett om det handlar om privata eller arbetsrelaterade frågor. 

Så söker du vård

Har du vår Vårdförsäkring eller Hälsoförsäkring? Då kan du få snabb hjälp och vård via Hälsoslussen. 

Till Hälsoslussen

Logga in & se Mina gruppförsäkringar

Se och läs mer om försäkringarna, få en tydlig översikt, ansök om fler och se pris när du loggar in med ditt BankID.

Logga in – ansök på Mina gruppförsäkringar

Tips till dig med gruppförsäkring


Här kan du hitta fler bra tips på försäkringar för dig och din familj.

Man torkar håret med handduk

Sjukförsäkring med hälsa

Kan ge dig upp till 90 % av din lön om du blir långvarigt sjukskriven. Hos oss ingår också en förebyggande hälso­försäkring. Få hjälp innan du blir sjuk.

Sjukförsäkring med hälsa
Person 60+ bygger torn av block med barn

Seniorförsäkring

Ska du gå i pension eller kan du inte längre vara kvar i gruppavtalet på grund av att du uppnått grupp­avtalets slutålder? Fortsätt att vara försäkrad med vår Senior­försäkring.

Fortsätt vara försäkrad – Seniorförsäkring
Kvinna med bowlingklot

Fortsätt vara försäkrad

Du har möjlighet att behålla ett bra och prisvärt försäkrings­skydd om din försäkring upphör. Ansök om Fortsättnings- eller Jobbavidareförsäkring.

Fortsätt vara försäkrad
Ballonger

Skandia Omtanke

Med Skandia Omtanke kan du och dina nära, få en hjälpande hand i kontakt med vård och omsorg. Du och dina nära kan även köpa vardags­­tjänster till ett för­månligt pris, hos våra utvalda samarbetspartners.

Skandia Omtanke

Trygga dig och din familj

Du har säkert försäkrat ditt hem och dina saker. Men hur klarar sig du eller din familj ekonomiskt om du drabbas av sjukdom, olycksfall eller ett dödsfall?

 • Extra ekonomisk trygghet och skydd för dig och din familj
 • Låg kostnad
 • Enkla hälsokrav
Logga in – ansök om gruppförsäkring

Arbetsgivare eller förbund?

Du som är arbetsgivare eller ett förbund kan stärka skyddet för dina med­arbetare eller medlemmar genom att teckna en grupp­försäkring hos oss. Med den som bas kan medarbetarna eller medlemmarna välja försäkringar som passar deras behov bäst.

Läs mer och boka tid med en rådgivare som kan berätta mer om vilka förmåner som kan passa dina medarbetare eller medlemmar.

Läs mer om Gruppförsäkring för arbetsgivare eller förbund