Gå till innehåll
Nycklar på nyckelring

Räkna på ditt bolån

Nu kan vi erbjuda bolåneräntor från 1,09 % - 1,95 % (*effektiv ränta). Se vilken bolåneränta och boendekostnad du kan få med vår smarta bolånekalkyl. 

Räkna på din ränta

Räkna ut din bolåneränta här!

Kr
%

Din boränta beror på

 • Hur mycket du lånar 
 • Bostadens värde
 • Om du har din tjänstepension hos oss
Belåningsgrad:
Lånebelopp:

Din rabatt

 • Din rabatt motsvarar 


Din ränta

Så här har vi räknat

 • Återbetalningstid 50 år, samma amorteringsbelopp varje månad
 • Månadsvis betalning (totalt 600 avbetalningar)
 • Betalning via autogiro, och därmed inga aviavgifter
 • Ingen uppläggningsavgift

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift eller andra extrakostnader om du använder autogiro. Anledningen till att räntorna ändå skiljer sig åt är att räntan betalas månadsvis, och den nominella räntan baseras på årsränta.


Månadskostnad efter skatteavdrag:

 • Räntebelopp
  Amortering %

  Vid belåningsgrad över 70 % ska 2 % av total skuld i bostaden amorteras per år.

  Vid belåningsgrad över 50 % upp till och med 70 % ska 1 % av total skuld i bostaden amorteras per år.

  Vid belåningsgrad som högst är 50 % kan amorteringsfrihet beviljas med max 5 år i taget.

  Vid skuldkvot som överstiger 4,5 gånger årsinkomsten tillkommer 1 % amortering per år, oavsett belåningsgrad. Läs mer här

  Kr

  Fyll i dina övriga boendekostnader, t ex driftskostnader, månadsavgift, fastighetsavgift och tomträttsavgäld. 


  • Total månadskostnad
  • Skatteavdrag
  • Efter skatteavdrag

Så funkar vår lånekalkyl för bolån

Med vår bokalkyl kan du snabbt se vilken ränta du kan få utan att behöva förhandla med oss. Testa vår bolånekalkyl och se vilken ränta du kan få! 

 • Det första du gör är att välja om du ska köpa bostad eller om du vill flytta bolån från en annan bank till oss.

  Om du vill flytta ett bolån går du vidare genom att fylla i hur mycket du vill låna av oss och hur mycket bostaden är värd.

  Om du istället ska köpa ny bostad fyller du i hur mycket du vill köpa för och hur stor kontantinsats du har. Kalkylen utgår ifrån att din kontantinsats är 15 % av priset, men du kan lägga in ett högre belopp om du vill.

 • Det är nu det roliga börjar!

  Det det dags för dig att ge dig själv rabatt på ditt bolån. 

  Hos oss behöver du aldrig förhandla för att få en bra ränta. Storleken på rabatten avgörs istället av hur mycket du lånar i förhållande till bostadens värde och om du har din tjänstepension hos oss.

  Vi är öppna med våra bolåneräntor och rabatter och har inga hårda helkundskrav. Hos oss får du en fast rabatt om du har tjänstepension hos oss eller flyttar tjänstepension till oss.

  Har du en medsökande, dvs. en person som du ansöker om lånet tillsammans med, räcker det att en av er har tjänstepension hos oss för att ni ska få rabatt. 

 • Till höger i kalkylen kan du nu se din rabatt, din ränta och din totala månadskostnad.

  Du kan också se vad din rabatt motsvarar i kronor per år. Alltså hur hur mycket du kan spara varje år.

  Om du klickar på det din rabatt motsvarar i kr/år kan du också se exakt vilken rabatt ditt lånebelopp, din belåningsgrad och din tjänstepension har gett dig.

 • Om du är nöjd med den rabatt du gett dig själv och tycker att det är skönt att slippa förhandla och omförhandla din ränta är det dags att gå vidare och ansöka.

  Välj att ansöka om bolån om du vill flytta bolån från annan bank eller ska köpa ny bostad. 

  Om du letar efter en ny bostad och vill veta ungefär hur mycket du kan låna rekommenderar vi att du istället ansöker om lånelöfte. Ibland går det fort när du hittat drömbostaden och det kan va skönt att ha lånelöfte klart innan visning.

3 tips – då ska du binda räntan

Vi ger våra 3 bästa tips om när det kan vara dags för dig att binda räntan på bolånet på en längre period än 3 månader.

 • Vanligtvis får du en något högre ränta om du väljer en bunden ränta istället för en rörlig ränta, eller som hos oss, en ränta med den kortaste bindningstiden på 3 månader. Men det finns ingen garanti för att 3-månaders räntan alltid ligger under räntorna med längre löptider. En ränta med kort bindningstid kan snabbt stiga om marknadsräntorna går upp.

  Rent generellt kan det därför vara bra att binda bolånet på en längre löptid när räntorna är låga. Men det är alltid en bra idé att jämföra bolåneräntor för olika bindningstiderna eller räkna på din ränta i vår bolånekalkyl innan du bestämmer dig.

 • Om du med säkerhet vill veta vad din räntekostnad kommer att vara under en längre period eller om du har små marginaler i din ekonomi kan det vara skönt att veta hur stor räntekostnaden blir de närmaste åren. Då kan det vara en bra idé att binda räntan på lånen under en längre period även om räntekostnaden kan bli något högre.

 • Du kan komma att få betala ränteskillnadsersättning till banken om lånet måste lösas i förtid, det kan t.ex. hända om du väljer att sälja den bostad som ligger till säkerhet för de bundna lånen eller om du vill flytta bolånet. Fundera därför över hur länge du ska bo i din nuvarande bostad innan du bestämmer bindningstid. Om du planerar att flytta snart kan det vara bra att välja en kortare bindningstid på lånet. Men om du hittat en bostad där du trivs och vill bo länge kan det vara värt att fundera över att binda räntan på en längre bindningstid.

 • Kontakta oss på 0771-55 55 00 för att välja bindningstid för ditt bolån. Vi ger inga personliga råd, men svarar gärna på alla dina andra frågor om bolån 6–24, alla dagar i veckan.

  Ett alternativ om du har svårt att bestämma dig är att dela upp lånet på olika löptider. Genom att dela upp lånet på olika bindningstider sprider du riskerna och du slipper välja.

  Det är viktigt att poängtera att det inte finns något rätt eller fel när det kommer till att binda eller inte binda räntan. Det viktigaste att tänka på när du väljer löptid för ditt bolån är att utgå från din egen situation.

Listräntor bolån

Listräntorna är de ordinarie räntorna för olika bindningstider, helt utan rabatter. För att få en bild av vilken bolåneränta just du kan få hos oss, fyll i dina uppgifter i kalkylen

Bindningstid Ordinarie ränta Effektiv ränta
3 mån 2,13 % 2,15 %
1 år 2,08 % 2,10 %
2 år 2,13 % 2,15 %
3 år 2,23 %  2,25 %
5 år 2,33 % 2,36 %

Ränta för villa, fritidshus och bostadsrätt. Räntorna gäller fr.o.m. 2021-06-04. Effektiv ränta är lånets totala kostnad uttryckt som en årsränta, alltså vad det kostar om man slår ut räntan över året inklusive avgifter. Den effektiva räntan är baserad på ett bostadspris på 3 000 000 kr och egen insats på 15 %, lånebelopp 2 550 000 kr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar) och återbetalningstid 50 år. Skandia tillämpar inga uppläggningsavgifter.

Ansök om bolån

 • När du vill flytta bolån från annan bank
 • När du ska köpa ny bostad
 • När du vill utöka ditt bolån
Ansök om bolån

Ansök om lånelöfte

 • När du letar efter ny bostad
 • När du vill veta ungefär hur mycket du kan låna

Psst! Lånelöfte över 6 000 000 kr? Ansök om bolån direkt.

Ansök om lånelöfte

Har du tjänstepension?

Alla med tjänstepension hos oss får rabatt på bolån. Kolla var du har din. Logga in på minpension.se eller ring oss och prata pension. Vi finns här vardagar 8.15-16.

0771-72 77 27

Exempel – vad kostar ett bostadslån?

 • * Detta är ett räkneexempel på vårt bolån där vi använt snitträntan för maj 2021 för lån med 3 månaders bindningstid som exempelränta. 

  ** Inklusive amortering på 4 250 kr

  Bostadens pris 3 000 000 kr
  Lånebelopp, 85 % av priset 2 550 000 kr
  Insats, 15 % av priset 450 000 kr
  Åter­betalningstid 50 år
  Antal avbetalningar (vid månads­­betalning) 600
  Avgifter vid autogiro 0 kr
  Ränta*  1,25 %
  Effektiv ränta* 1,26 %
  Totalt belopp att betala*
  Före skatte­reduktion på räntan 3 348 206 kr
  Med 30% skatte­reduktion på räntan 3 108 744 kr
  Första månads­­betalningen  6 906 kr **

Går det att flytta tjänstepension?

Ja, i de flesta fall går det!

Säkra din bolånerabatt redan idag genom att flytta din tjänstepension till oss.

Så flyttar du din tjänstepension >

 • Det finns flera fina fördelar med att flytta tjänstepensionen till oss och ett par saker som kan vara bra att veta.

  • Det kostar inget att flytta till oss men det kan kosta att flytta från det bolag du har idag.
  • Alla bolag har olika villkor och avgifter. Läs därför igenom och jämför de försäkringsvillkor och avgifter som gäller för din försäkring idag med våra villkor och avgifter eftersom det är de som gäller efter flytten.

   

Ansök direkt online

 • Fast rabatt till dig med tjänstepension
 • Utan förhandling och hårda helkundskrav
Ansök om bolån Ansök om lånelöfte

Hittar du inte det du letar efter?

 *Effektiv ränta 1,09 %

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inkl. avgifter. Vår bästa ränta just nu 1,08 % motsvarar en effektiv ränta på 1,09 %. 

Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift för bostadslån och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. 

Den effektiva räntan är lånets totala kostnad uttryckt som en årsränta, alltså vad det kostar om man slår ut räntan över året, inklusive avgifter. Exemplet är baserat på Skandias lägsta ränta med en bindningstid på 1 år, en belåningsgrad på upp till 60 % av bostadens värde, ett bostadspris på 4 000 000 kr och en kontantinsats på 40 %, ett lånebelopp 2 400 000 kr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar) och återbetalningstid 50 år. Totalt ger detta en månadskostnad om 6 160 kr (inkl. amortering om 4 000 kr) och en total kreditkostnad om 3 049 080 kr utan hänsyn till ev. skatteavdrag.

Utgivare av bolån i Skandiakoncernen är Skandiabanken Aktiebolag (publ), 106 55 Stockholm. Org.nr 516401-9738. Säte: Stockholm. 

Tycker du informationen på sidan är enkel och vägledande?

Något gick fel när formuläret skulle skickas.