Gå till innehåll
Person hoppar med blombukett

Våra sparkonton med ränta

Få dina pengar att växa med våra sparkonton med ränta. Välj mellan Fasträntekonto med fast ränta eller Sparkonto med rörlig ränta och fria uttag. 

Insättningsgaranti. Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kontohavare har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp om högst 1 050 000 kronor. Utöver detta belopp kan kontohavare enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till särskilt angivna händelser, t.ex. försäljning av privatbostad, med högst 5 miljoner kronor. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. Läs mer på Riksgälden.

Aktuella räntor

3,50 %

Sparkonto med fria uttag 

3,90 %

Fasträntekonto 1 år

4,10 %

Fasträntekonto 3 månader

Jämför våra sparkonton med ränta


Sparkonto med fria uttag

 • Sparränta 3,50 %
 • Ingen bindningstid - fria uttag när du vill
 • Ränta från första kronan
 • Minsta sparbelopp: 0 kr
 • Insättningsgaranti

Läs mer om Sparkonto

Fasträntekonto med bunden ränta

 • Sparränta 3,90 % - 4,10 %
 • Bindningstid 3 månader eller 1 år
 • Ränta från första kronan
 • Minsta sparbelopp: 20 000
 • Insättningsgaranti

Läs mer om Fasträntekonto

Frågetecken

Vad skiljer Fasträntekontot mot Sparkontot?

Spara till framtiden, nutiden, huset, resan, semestern eller barnen. Eller till något helt annat. Vi hoppas du hittar ditt sätt att spara. 

Högre sparränta – Fasträntekonto

En bunden sparränta på ett Fasträntekonto passar om du vet att du inte behöver pengarna innan bindningstiden löper ut. Genom att binda dina sparpengar på 3 månader eller 1 år får du en högre ränta än på vårt vanliga Sparkonto.

Fria uttag och utan bindningstid – Sparkonto

En rörlig sparränta på ett Sparkonto passar bättre om du vill ha flexibilitet att kunna ta ut pengarna när du vill. Räntan är lite lägre än på fasträntekontot, men du kan både sätta in och ta ut pengar när du vill på sparkontot. Här finns ingen bindningstid. 

Årets Sparkonto 2022

Privata Affärer utsåg vårt sparkonto till Årets Sparkonto 2022 med motiveringen; ”visar vägen för de stora och höjer räntan mest”.

Då får du din sparränta

 • Fasträntekonto: Sparräntan betalas ut när bindningstiden löper ut
 • Sparkonto: Sparräntan betalas ut vid årsskiftet

Ränta på ränta – så får sparräntan dina pengar att växa

När du sätter in pengar på ett Sparkonto med rörlig ränta eller ett Fasträntekonto med fast ränta får du avkastning på dina pengar i form av sparränta. Den intjänade sparräntan kan du sedan använda igen i ditt framtida sparande.

Och har du valt att spara i ett sparkonto med rörlig ränta och utan bindningstid så kan du uppnå så kallad ränta på ränta-effekt. Du behåller den intjänade sparräntan på det aktuella sparkontot och får dessutom ränta både på nya insättningar och på föregående års ränta. Det kan hjälpa dina pengar att växa exponentiellt.

Läs mer om ränta på ränta-effekten