Gå till innehåll
Kvinna med paraply

Livförsäkring

 • Ekonomisk trygghet för dig och dina nära
 • Du kan välja fritt vem som är förmånstagare
 • Livförsäkringen gäller till 70 år

Livförsäkringen ger trygghet om en försörjare dör. De pengar som då betalas ut kan t.ex. göra att familjen har råd att bo kvar i huset eller bostadsrätten.

Livförsäkring

En livförsäkring innebär en extra trygghet – om du skulle råka dö i förtid betalas ett engångsbelopp ut till en förmånstagare som du har valt. Det kan vara extra värdefullt om ni i din familj till exempel lånat pengar till hus, bostadsrätt eller gjort andra stora investeringar. 

Du kan ansöka om försäkringen fram till 65 års ålder och den gäller som längst tills du fyller 70 år. Du väljer själv ett försäkringsbelopp som passar dina behov.

Har du en livförsäkring från din anställning och/eller privata grupplivförsäkringar så kan du ändå skaffa en till och på så sätt förstärka ditt totala livförsäkringsskydd. Du kan när som helst ändra vem du vill att försäkringsbeloppet ska betalas ut till. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Priset på din livförsäkring beror på vilket försäkringsbelopp du väljer och hur gammal du är, och höjs sedan årsvis. Det exakta priset på din försäkring framgår först när försäkringen tecknats. 

 

Ålder Årspremie – försäkringsbelopp 1 miljon Årspremie – försäkringsbelopp ­2 miljoner
20 162 kr 324 kr
30 199 kr 399 kr
40 325 kr 651 kr
50 753 kr 1 505 kr
60 2 200 kr 4 400 kr

Så köper du livförsäkring

För att enklast teckna livförsäkring så ringer du in till oss, men du kan även skicka in din ansökan per post. Innan du ansöker om livförsäkring ber vi dig läsa igenom förköpsinformation och villkor.

Kvinna pratar i telefon vid skrivbord

Teckna via telefon

 • Få hjälp att välja ett belopp som passar dina behov
 • Teckna försäkringen för dig själv, få pris direkt och signera enkelt online

Ring oss på 0771-55 55 00

Ansökan via blankett

 • Skriv ut och fyll i blankett

  Ansök om Individuell livförsäkring.

  Skicka sedan blanketten till:

  Skandia
  Dokumenthantering, R809
  106 37 Stockholm

 • Fyll i hälsodeklaration

  Logga in till Hälsodeklarationen – välj punkt 1 under Val av hälsodeklaration – välj Vårdförsäkringar och övriga försäkringar – välj Livförsäkring.

 • Vi behandlar din ansökan

  När vi har godkänt din ansökan om livförsäkring skickar vi försäkringsbrev och inbetalningsavi till dig. Skulle vi vara i behov av kompletteringar innan försäkringen kan börja gälla kontaktar vi dig.