Gå till innehåll
Man torkar håret med handduk

Hälsoförsäkring – för friskare medarbetare

 • Samtalsterapi, tidiga insatser & rådgivning för att undvika sjukskrivning
 • Rehabilitering för att snabbt komma tillbaka till jobbet
 • Boka rådgivning redan i dag – friskare medarbetare ökar lönsamheten

Boka rådgivning

Så funkar hälsoförsäkringen

Vår hälsoförsäkring gör det enkelt att hjälpa dina medarbetare. Ju tidigare vi kan upptäcka att någon mår dåligt, desto snabbare kan vi sätta in stödinsatser. Vi har just nu lagt till hälsoförsäkringen, utan kostnad, när du har en tjänstepension med sjukförsäkring hos oss. Det går också att köpa hälsoförsäkringen separat.

Snabb hjälp via en hälso- och rehabvägledare

Via Hälsoslussen får du och medarbetare enkelt kontakt med en hälso- och rehabvägledare. Medarbetare kan kontakta Hälsoslussen när de behöver hjälp, t.ex. om de är nedstämda, har värk eller känner sig stressade. Det spelar ingen roll om problemen beror på jobbet eller är privata.

Som arbets­givare kan du, via Hälsoslussen, få stöd i frågor som rör en medarbetares hälsa. Vi hjälper dig med en behovsanalys och föreslår passande åtgärder. 

Pension och hälsoförsäkring – viktigt för dig som företagare

Tjänstepensionen är den populäraste jobbförmånen som gör dig till en mer attraktiv arbetsgivare. Därför har vi utöver sjukförsäkring lagt till en kostnadsfri förebyggande hälsoförsäkring (värde 1 950 kr/år) när du tecknar Skandia Tjänstepension med Hälsa.

Läs mer om Tjänstepension med Hälsa

Hälsoinsatser som gör skillnad

Hälso- och rehabvägledaren bokar in ett personligt möte för att ta fram en handlingsplan med passande stöd och följer medarbetaren från start till dess att behandlingarna är avslutade. Exempel på behandlingar är:

 • Samtalsterapi
 • Fysioterapi eller arbetsterapi
 • Ergonomi
 • Yrkeslivsplanering

Hälso­försäkringen på 1 minut – så funkar den för dig och medarbetarna.

Eva

"Fantastiskt att den här hjälpen finns"

Eva Antonelius har haft ledande befattningar i mer än 20 år och har alltid älskat sitt jobb. Plötsligt en dag tog det stopp och kroppen orkade inte mer. Nu berättar Eva om sin resa tillbaka och om hjälpen hon har fått från Skandias hälsoförsäkring. – Jag är oerhört tacksam!

Så har hälsoförsäkringen hjälpt andra

Vanliga frågor om hälsoförsäkringen

  • Vi har lagt till hälsoförsäkringen, utan kostnad, när du och dina medarbetare har en tjänstepension med sjukförsäkring hos oss.
  • Vi har även lagt till en hälsoförsäkring i vår grupp­sjukförsäkring. Läs mer om Gruppförsäkring för medarbetare.
  • Det går också att teckna hälsoförsäkringen separat. Om företaget har tecknat den separat, kan du som är administratör i Skandia Företag se vilka som är försäkrade så här:
   Logga in på Skandia Företag
   - På högra sidan välj Hitta en medarbetare
   - Nu kommer du till medarbetarens sida och du kan se vilka försäkringar hen har.
   Om du inte är administratör kan du ringa till kundservice eller kontakta din rådgivare. Inte behörig? Läs mer om Skandia Företag.
  • Medarbetaren kan logga in på Mina personförsäkringar och under rubriken Förebyggande hjälp & vård se om hen har en hälsoförsäkring.
 • Försäkringen gäller som längst i 1 år från medarbetarens första kontakt med en hälso- och rehabvägledare i ett ärende. Om försäkringen upphör att gälla upphör samtidigt medarbetarens möjlighet att få stöd i ärendet.

  För att starta en ny behandling för samma orsak ska medarbetaren ha varit fri från symtom, behandlingar och medicinering under 1 år.

 • Vår hälsoförsäkring gör det enkelt att hjälpa dig och dina medarbetare via Hälsoslussen. Ju tidigare vi kan upptäcka att någon mår dåligt, desto snabbare kan vi sätta in stödinsatser. 

  Hälsoslussen för arbetsgivare

  Du får råd och stöd av vår samarbetspartner, Sophiahemmet Rehab Center, t.ex. om du vill hjälpa en medarbetare via hälsoförsäkringen. Du kan få hjälp med en behovsanalys och få förslag på passande åtgärder. Om du vill kan du komplettera med arbetsmiljö- och hälsotjänster. Till Hälsoslussen för arbetsgivare.

 • Nej, det spelar ingen roll om problemen beror på jobbet eller är privata. Medarbetarna behöver inte heller berätta för dig som arbetsgivare att de kontaktar en hälso- och rehabvägledare. Medarbetaren söker hjälp via Hälsoslussen.

 • Medarbetare kan söka hjälp via Hälsoslussen, t.ex. om de är nedstämda, har värk eller känner sig stressade. Det spelar ingen roll om problemen beror på jobbet eller är privata. Ju tidigare vi kan upptäcka att någon mår dåligt, desto snabbare kan vi sätta in stödinsatser. 

  Via Hälsoslussen får de enkelt kontakt med en hälso- och rehabvägledare. 

Alla frågor och svar

Sök hjälp via Hälsoslussen

Du som har vår hälsoförsäkring kan få förebyggande hjälp via Hälsoslussen.

 • Snabb kontakt med en hälso- och rehabvägledare
 • Få råd och stöd om hur du kan hjälpa en medarbetare via hälsoförsäkringen 
 • Om du vill komplettera med hälsotjänster
Till Hälsoslussen

Villkor

Hitta rätt försäkringar – boka rådgivning

Våra rådgivare är experter på att hjälpa företag bli mer attraktiva arbetsplatser och få friskare medarbetare. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för en kostnadsfri rådgivning.

Boka rådgivning