Gå till innehåll
Man torkar håret med handduk

Hälsoförsäkring – för friskare medarbetare

 • Samtalsterapi, tidiga insatser & rådgivning för att undvika sjukskrivning
 • Rehabilitering för att snabbt komma tillbaka till jobbet
 • Boka rådgivning redan i dag – friskare medarbetare ökar lönsamheten

Boka rådgivning

Så funkar hälsoförsäkringen

Vår hälsoförsäkring gör det enkelt att hjälpa dina medarbetare. Ju tidigare vi kan upptäcka att någon mår dåligt, desto snabbare kan vi sätta in stödinsatser. Vi har lagt till hälsoförsäkringen, utan kostnad, när du har en tjänstepension med sjukförsäkring hos oss. Det går också att köpa hälsoförsäkringen separat.

Snabb hjälp via en hälso- och rehabvägledare

Via vår Hälsosluss får du och medarbetare enkelt kontakt med en hälso- och rehabvägledare. Medarbetare kan kontakta Hälsoslussen när de behöver hjälp, t.ex. om de är nedstämda, har värk eller känner sig stressade. Det spelar ingen roll om problemen beror på jobbet eller är privata.

Som arbets­givare kan du få stöd i frågor som rör en medarbetares hälsa. Vi hjälper dig med en behovsanalys och föreslår passande åtgärder. 

Pension och hälsoförsäkring – viktigt för dig som företagare

I Skandia Tjänstepension med Hälsa ingår en sjuk- och hälsoförsäkring. Tjänstepensionen är den populäraste jobbförmånen som gör dig till en mer attraktiv arbetsgivare.

Läs mer här

Hälsoinsatser som gör skillnad

Hälso- och rehabvägledaren bokar in ett personligt möte för att ta fram en handlingsplan med passande stöd och följer medarbetaren från start till dess att behandlingarna är avslutade. Exempel på behandlingar är:

 • Samtalsterapi
 • Sjukgymnastik eller arbetsterapi
 • Ergonomi
 • Yrkeslivsplanering
 • Bedömning av specialistläkare

Hälso­försäkringen på 1 minut – så funkar den för dig och medarbetarna.

Eva

"Fantastiskt att den här hjälpen finns"

Eva Antonelius har haft ledande befattningar i mer än 20 år och har alltid älskat sitt jobb. Plötsligt en dag tog det stopp och kroppen orkade inte mer. Nu berättar Eva om sin resa tillbaka och om hjälpen hon har fått från Skandias hälsoförsäkring. – Jag är oerhört tacksam!

Så har hälsoförsäkringen hjälpt andra

Vanliga frågor om hälsoförsäkringen

 • Vi har lagt till hälsoförsäkringen, utan kostnad, när du har en tjänstepension med sjukförsäkring hos oss. Det går också att köpa hälsoförsäkringen separat.

  Vår hälsoförsäkring gör det enkelt att hjälpa dina medarbetare. Ju tidigare vi kan upptäcka att någon mår dåligt, desto snabbare kan vi sätta in stödinsatser.

  Snabb hjälp via en hälso- och rehabvägledare

  Via vår Hälsosluss får du och medarbetare enkelt kontakt med en hälso- och rehabvägledare. Medarbetare kan kontakta Hälsoslussen när de behöver hjälp, t.ex. om de är nedstämda, har värk eller känner sig stressade. Det spelar ingen roll om problemen beror på jobbet eller är privata.

  Som arbets­givare kan du få stöd i frågor som rör en medarbetares hälsa. Vi hjälper dig med en behovsanalys och föreslår passande åtgärder.

 • Medarbetaren loggar in på Hälsoslussen med sitt BankID och får svara på några frågor om sina symptom. Hon/han guidas sedan till rätt hjälp utifrån sina besvär. 

 • Nej, det spelar ingen roll om problemen beror på jobbet eller är privata. Medarbetarna behöver inte heller berätta för dig som arbetsgivare att de kontaktar en hälso- och rehabvägledare. Medarbetaren söker hjälp via Hälsoslussen.

 • Försäkringen gäller som längst i 1 år från medarbetarens första kontakt med en hälso- och rehabvägledare i ett ärende. Om försäkringen upphör att gälla upphör samtidigt medarbetarens möjlighet att få stöd i ärendet.

  För att starta en ny behandling för samma orsak ska medarbetaren ha varit fri från symtom, behandlingar och medicinering under 1 år.

Alla frågor och svar

Sök vård via Hälsoslussen

 • Snabb kontakt med en hälso- och rehabvägledare
 • Få råd och stöd om hur du kan hjälpa en medarbetare via hälsoförsäkringen 
 • Om du vill komplettera med hälsotjänster
Till Hälsoslussen

Villkor

Hitta rätt försäkringar – boka rådgivning

Våra rådgivare är experter på att hjälpa företag bli mer attraktiva arbetsplatser och få friskare medarbetare. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för en kostnadsfri rådgivning.

Boka rådgivning