Gå till innehåll
Paraply

TGL – Tjänstegrupp­liv- & olycksfalls­försäkring för företag utan kollektivavtal

Grundskydd Företag är vårt komplement till samhällets skydd om en medarbetare råkar ut för olycka eller dör. 

 • Olycksfallsförsäkring som kan ge ekonomisk ersättning och gäller dygnet runt
 • Tjänstegrupplivförsäkring (TGL) som betalar ut ett engångsbelopp till familjen
 • Utbetalda belopp är skattefria 

Ge medarbetarna trygghet

Så funkar Grundskydd Företag 

Grundskydd Företag innehåller en olycksfalls­försäkring och en Tjänste­gruppliv­försäk­ring (TGL). Paketet betalas av dig som arbetsgivare och kostar 73 kr/månad per försäkrad medarbetare. 

Du tecknar Grundskydd Företag för samtliga medarbetare (läs mer i villkoren). De är försäkrade fr.o.m. månaden efter att de fyllt 18 år fram till månaden före pensionen, eller längst t.o.m. månaden innan de fyller 70 år.

Olycksfallsförsäkring

En olycksfallsförsäkring ger ekonomisk ersättning om en medarbetare får nedsatt funktionsförmåga efter en olycka. Den kan också ersätta kostnader i samband med olyckan.

 • Skydd dygnet runt
 • Täcker medarbetaren både privat och på jobbet
 • Skapar ekonomisk trygghet

Försäkringen gäller för: läkemedel, tandskador, resor, merkostnader, rehabilitering, psykologtjänster, sveda och värk, medicinsk och ekonomisk invaliditet, ärr samt rätt till ersättning för efterlevande om olyckan leder till ett dödsfall (s.k. dödsfallskapital).

Tjänstegrupplivförsäkring 

Tjänstegrupplivförsäkring (TGL) betalar ut ett skattefritt engångsbelopp till familjen om en medarbetare dör före pensionering.

 • En av marknadens lägsta premier
 • Skapar ekonomisk trygghet
 • Utbetalat belopp är skattefritt 

Om en medarbetare dör betalar vi ut ett engångsbelopp på 285 600 (2021) till den som är närmast anhörig. Beloppet minskar gradvis från det att medarbetaren fyllt 55 år. Om medarbetaren har barn under 17 år minskar inte beloppet pga. ålder.

I första hand får maken, makan, sambon eller den registrerade partnern utbetalningen. I andra hand går pengarna till barn eller barnbarn och i tredje hand får föräldrarna beloppet.

Dödsboet får också 23 800 kr (2021) till begravningshjälp.

Om medarbetaren har barn under 20 år betalar vi ut ett tillägg till varje arvsberättigat barn. Summan är 47 600 – 95 200 kr (2021) och beror på barnets ålder.

Produktblad Grundskydd Företag 

Produktblad Tjänstegrupplivförsäkring

Vanliga frågor om Grundskydd Företag

 • Som arbetsgivare får du  göra avdrag för premien, för både TGL och olycksfalls­försäkringen. Premien för olycksfalls­försäkringen är skattepliktig förmån för den anställde och ska ingå i arbetsgivarens underlag för sociala avgifter.

 • Nej, om en medarbetare dör behöver hens efterlevande inte betala skatt på utbetalat belopp. Samma sak med olycksfallsförsäkringen – utbetalad ersättning beskattas inte som inkomst.

 • Nej, varken du eller den försäkrade betalar självrisk för försäkringen.

 • Premie­befrielse ingår i försäkringen om med­arbetarens arbets­förmåga blir nedsatt till minst 25 % under minst 90 dagar p.g.a sjuk­dom eller olycka. 

Alla frågor och svar

Köp Grundskydd Företag

 1. Läs igenom Villkor – Grundskydd Företag
 2. Skriv ut, läs igenom och fyll i alla uppgifter i Offert Grundskydd Företag 
 3. Skicka in ansökan till Skandia, Dokumenthantering R805, 106 37 Stockholm

Köp Skandia TGL utan olycksfallsförsäkring

Du kan även köpa TGL separat utan olycksfallsförsäkringen, då gäller Villkor för Skandia TGL & Offert Skandia TGL. Försäkringen kostar då 25 kr/månad per försäkrad.

Boka tid med en företagsrådgivare

Du kan också teckna försäkringen tillsammans med en rådgivare. Våra rådgivare är experter på ekonomisk trygghet och hjälper dig att hitta rätt lösning. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för en kostnadsfri rådgivning.

Boka här