Gå till innehåll

Räkna ut kostnader för ohälsa


Kalkylator

Få bättre koll med vår hälsokalkylator

Här kan du räkna på vad ohälsa och sjukskrivningar kostar på ditt företag.

Sätt hälsan i fokus på företaget – det lönar sig

Det kan bli kostsamt när en medarbetare, eller du som ägare av ett företag, drabbas av ohälsa. Det är därför viktigt att erbjuda stöd i tid eftersom sjuknärvaro med nedsatt prestation som följd ökar risken för framtida sjukskrivningar.

I början av en sjukskrivning måste företaget betala sjuklön samtidigt som arbetsuppgifter måste omfördelas. Det innebär även att sociala avgifter fortfarande måste betalas, och den sjukskrivna medarbetaren har rätt till semesterlön under sjukperioden. Dessutom uppkommer indirekta kostnader även när en medarbetare är frånvarande.

Att prioritera hälsa på företaget är en lönsam investering. Att arbeta med förebyggande hälsoinsatser gynnar alla parter; medarbetare, arbetsgivare, försäkringsbolag och samhället. Vårt mål är att stödja arbetsgivare och dig som chef för att skapa ett mer hållbart och lönsamt företag.

Få friskare företag och medarbetare

Intresseanmälan

Bli kontaktad för ett möte där du tillsammans med en rådgivare pratar om möjliga insatser för ett hållbart arbetsliv som passar dig och ditt företag. Vi hör oftast av oss redan inom 24 timmar.

Så tar vi hand om dina personuppgifter.

Något gick fel när formuläret skulle skickas.