Gå till innehåll
Hjärta

Sjukförsäkring – ersättning vid sjukskrivning

Vår sjukförsäkring ger möjlighet till extra ersättning vid långvarig sjukskrivning. Dessutom har vi sedan länge lagt till en kostnadsfri hälsoförsäkring som ger förebyggande hjälp.

 • Medarbetarna kan få ersättning upp till 90 % av lönen 
 • Få hjälp innan någon riskerar att bli sjuk
 • Friskare medarbetare ökar lönsamheten

Kontakta oss så berättar vi mer

Så funkar sjukförsäkringen

Vår sjukförsäkring kompenserar för inkomstbortfall om medarbetare blir långtidssjukskrivna.

Dessutom har vi lagt till en förebyggande, kostnadsfri hälsoförsäkring som ger hjälp och rådgivning innan medarbetare blir sjuka.

 • Den som tjänar mer än 573 000 kr/år (2024) får ingen ersättning av Försäkringskassan för lön över detta belopp. Som arbetsgivare kan du ge dina medarbetare möjlighet till extra ersättning som, tillsammans med annan ersättning, kan motsvara upp till 90 % av lönen.

  Du väljer ersättningsnivå och den kan vara olika för medarbetarna. 

 • Hos oss kan du själv bestämma karenstid, det vill säga när medarbetarna ska börja få ersättning. Du kan välja från 1 månad istället för 3, som är vanligt hos en del andra försäkringsbolag.

 • Vår sjukförsäkring är inte som andra. Vi har lagt till en kostnadsfri hälsoförsäkring som ger hjälp innan medarbetare blir sjuka – t.ex. när de känner sig nedstämda, har värk eller är stressade. Dessutom finns rehabilitering för att snabbt komma tillbaka till jobbet. Hälsoförsäkringen tecknas av oss och erbjuds i dag som förmån tillsammans med sjukförsäkringen.  

  Ju tidigare vi kan upptäcka att någon är på väg att bli sjuk, desto snabbare kan vi hjälpa och färre riskerar att bli sjukskrivna. Läs mer om hälsoförsäkringen.

Minska sjukskrivningarna – få lägre premie

Du har möjlighet att påverka ditt företags kostnader genom att aktivt arbeta för ett hälsosamt arbetsliv. Våra företagskunder med minst 100 försäkrade och låg sjukfrånvaro kan få betala en lägre premie.

Vanliga frågor om sjukförsäkringen

 • Ja, försäkringsbeloppet kan höjas inom vissa nivåer om medarbetaren är fullt arbetsför och lönen har höjts. Läs mer i förköpsinformationen.

 • Ja, premien är inom vissa ramar avdragsgill som tjänstepensionsförsäkring. När sjukersättning betalas ut beskattas den som inkomst av tjänst. Läs mer i förköpsinformationen.

 • Medarbetaren kontaktar vår Hälsosluss. De bedömer vilken insats som är lämplig och ser till att medarbetaren får den hjälp som behövs.

 • Medarbetarna anmäler själva skada, sjukdom och ansöker om ersättning – snabbt, enkelt och säkert. 

  Anmäl skada och sjukdom eller ansök om ersättning

Alla frågor och svar

Villkor – sjukförsäkring

Hitta rätt försäkringar – boka rådgivning

Våra rådgivare är experter på att hjälpa företag bli mer attraktiva arbetsplatser och få friskare medarbetare. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för en kostnadsfri rådgivning.

Boka rådgivning