Gå till innehåll

Hur är läget egentligen?

Varje dag ställer vi frågan ”Hur är läget?”. Men vi skulle behöva lägga till ”egentligen” för att fånga upp den viktiga frågan om hälsa och arbetsliv. I den här podden djupar vi just i hur det är – egentligen. En kvart varannan vecka möter vi kunniga, intressanta och inspirerande gäster som alla brinner för att vi ska må bättre, förebygga ohälsa och bli långsiktigt hållbara i karriären och på fritiden. Du får tips, råd och inspiration där alla är vinnare – både individen, arbetsgivaren och samhället. För det här är lönsamt på riktigt!

Vill du få nya avsnitt automatiskt i din mobil kan du prenumerera via:

Spotify
Apple Podcasts

Avsnitt 2: Så blir du mer omtyckt på jobbet (och får högre lön)

Gäst: Björn Hedensjö

Allt från högre lön till bättre ledarskap och ökat välmående på arbetsplatsen. Ja, att vara omtyckt har en lång rad positiva effekter på både jobb och privatliv, menar Björn Hedensjö, psykolog, poddare, föreläsare och författare - aktuell med boken ”Omtyckta människor”. Här är tipsen som gör dig mer likeable men också hur du som chef och arbetsgivare kan sänka stressnivån och skapa bättre balans mellan belastning och återhämtning.

Avsnitt 1: Hjärnforskarens bästa råd om effektivitet och välmående på jobbet

Gäst: Sissela Nutley

Sissela Nutley är doktor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet, men också föreläsare och författare. Vi pratar hjärnhälsa och hur vi kan påverka våra hjärnor för att må bättre, öka fokus och bli och mer effektiva. Sissela lyfter den mentala tallriksmodellen och ger sina bästa tips kring hur man som arbetsgivare kan skapa ökad hjärnhälsa på jobbet. Och så avslöjar hon vad som stör kollegorna allra mest i det öppna kontorslandskapet...