Gå till innehåll

Så kan du höja din pension – på en kvart

Många som arbetar i dag kommer på sin höjd att få 50 procent av sin slutlön i allmän pension från staten.

Biljardtriangel med biljardklot

Få koll på hela din pension – på bara 15 minuter

– Allt fler märker att den allmänna pensionen minskar som andel av den totala pensionen. Att medvetenheten ökar är positivt, för det innebär att allt fler hinner agera i tid och säkerställa att man har tjänstepension och börjar spara på egen hand, säger Mattias Munter, pensionsekonom.

De flesta som arbetar i Sverige har någon form av tjänstepension utöver den allmänna pensionen. För att du i framtiden ska få ut en bra pension behöver ett allt större eget ansvar tas för ditt pensionssparande.

– Ju högre lön du har desto större andel av pensionen kommer att handla om tjänstepension och eget sparande, säger Mattias Munter.

Enklare att påverka 

Vår tjänst gör det enklare att göra medvetna och aktiva val här och nu, som kan påverka din ”framtida lön” efter karriären. Verktyget går igenom önskad pensionsnivå, önskad pensionsålder, hur mycket du bör spara i förhållande till inkomst, utgifter, riskprofil och hur aktiv du som sparare vill vara. Därefter får du ett förslag på vilken sparform som passar dig.

Få koll på hela din pension – på bara 15 minuter

Tänk på

Eftersom det här handlar om sparande i någon form vill vi påminna om att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras  kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan dock alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Andra läser om

Fler nyheter