Gå till innehåll
Tre växter och en vattenkanna

Hållbart sparande

  • Bidra till en mer hållbar utveckling
  • Spara med garanti eller i utvalda fonder
  • Ett sparande som gör skillnad
Kom igång med hållbart sparande

Tänk på! Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som investeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. En investering i Skandia Liv (traditionell förvaltning) innebär också en risk men medför att du alltid får ut minst det garanterade beloppet. Läs mer här

Hur hållbart vill du spara?

Hos oss kan du göra hållbara val på ett enkelt sätt. Vi tar sedan länge hänsyn till miljö och samhälle. Vi granskar fonderna i Skandia Link och investeringarna i Skandia Liv utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Allt från affärsetik, till miljö och mänskliga rättigheter samt hur investeringarna bidrar till en hållbar utveckling.

Vill du ha ett ännu större fokus på hållbarhet har vi över 30 fonder inom Skandia Link med hållbarhetsfokus. Det betyder att vi är lite extra tuffa i bedömning av hur fonderna beaktar hållbarhet. Se de fonder som lever upp till Skandias hållbarhetsfokus i vår fondlista.

Vad är ett hållbart sparande?

Ett hållbart sparande innebär att vi agerar ansvarsfullt och gör investeringar samt väljer ut fonder som får dina sparpengar att växa, samtidigt som de bidrar till en mer hållbar utveckling i linje med FN:s globala hållbarhetsmål och de globala klimatmålen i Parisavtalet.

Varför är det en viktig del i vår affär?

Vår drivkraft är att skapa trygghet för generationer och bidra till ett hållbart värdeskapande med sikte på att vara det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Läs mer om hur vi jobbar med hållbart sparande

Hur kan jag spara hållbart?

Vilken sparform du ska välja beror på hur engagerad du vill vara och hur stor risk du är beredd att ta.

  • Vill du inte ägna så mycket tid och energi åt sparandet och söker en sparform med garanti är Skandia Liv (traditionell förvaltning) en bra lösning.
  • Vill du spara i fonder kan du antingen välja själv eller få hjälp med fondvalen och hitta en risknivå som passar dig.

I båda sparformerna erbjuder vi dig en sparportfölj som både ger god riskspridning och har en tydlig hållbarhetsprofil. Alla våra utvalda fonder har även hållbarhetsgranskats och vi erbjuder även ett brett och växande utbud av fonder med hållbarhetsfokus. 

Grönt paraply

Spara med garanti i Skandia Liv

Skandia Liv är en trygg sparform med garanti där allt överskott går till dig som kund. Ditt sparande placeras i allt från aktier och räntor till infrastruktur och spännande startupbolag. 

 

Klossar i en glaskupa

Spara i våra utvalda fonder

För dig som vill spara hållbart i fonder finns det en rad olika fonder att välja mellan. Inom fondförvaltning erbjuder vi ränte- och blandfonder, aktiva och indexnära aktiefonder.

Bord med jordglob och växter på

Vi investerar 1 miljard i jobb  och utbildning

Vad har dina pensionspengar att göra med jobb och utbildning? Svar: mer än du kanske tror! Skandia investerar nu 1 miljard kronor i en social obligation som ska stärka unga människor genom utbildning och arbete i Latinamerika och Karibien.

Läs hela nyheten här
Barn håller i uppblåsbar jordglob

Vad har dina pensionspengar med en hållbarare värld att göra?

Vi vet att pensionskapitalet spelar roll för att lösa planetens stora utmaningar. Häng med så förklarar vi hur dina pengar jobbar för en bättre värld!

Läs mer om hur dina pensionspengar jobbar

Vill du veta mer?

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete https://www.skandia.se/om-oss/hallbarhet/

Hållbarhetsrelaterade upplysningar https://www.skandia.se/om-oss/hallbarhet/hallbarhetsrelaterade-upplysningar/