Gå till innehåll

5 saker att tänka på kring tjänstepensionen – som ökar företagets lönsamhet

Det finns mycket att tänka på när man väljer tjänstepension till sina anställda. Och det handlar inte bara om hur de kan få ut mest i lönekuvertet när de går i pension. Här får du koll!

Två men pratar vid fikabordet

Välj rätt tjänstepension för ditt företag

Kampen om kompetenta medarbetare är tuff och för er som företag gäller det att kunna erbjuda bra förmåner och visa att ni är en arbetsplats som satsar på sin personal. Tjänstepensionen är en viktig personalförmån som kan utgöra 25–50 procent av den totala pensionen. 

Men tjänstepensionen handlar inte bara om hur många kronor och ören som landar i dina anställdas fickor efter pensionen. Genom att välja en smart tjänstepension som också ser till dina anställdas hälsa kan ni som företag faktiskt öka er lönsamhet. 

Nyhet! Tjänstepension med extra fokus på hälsa

Öka lönsamheten med förebyggande hälsoarbete

Att vara lyhörd och tidigt fånga upp tecken på att medarbetare inte mår bra är ett viktigt steg i att driva ett lönsamt företag. Genom att jobba förebyggande kan man nämligen både öka välmåendet hos sina anställda och minska sjukskrivningarna. När medarbetarna mår bra – har de nämligen också bättre förutsättningar för att jobba mer effektivt.

– En satsning på hälsa är ingen kostnad – det är alltid en investering!” säger vår hälsoexpert Jenny Wiener, som i webbsändningen ”Hälsokedjans ROI” berättar om hur du ekonomiskt kan räkna hem investeringar i förebyggande hälsoarbete. 

Här är fem saker att tänka på kring tjänstepensionen

1. Rådgivning

Att kunna få rådgivning om sin pension är en viktig tjänst att erbjuda sina anställda. Hos oss kan du som arbetsgivare själv välja om du vill erbjuda dina anställda personlig eller digital pensionsrådgivning. 

Tjänstepension med rådgivning

2. Valfrihet

Det finns flera olika alternativ när det gäller tjänstepension. Ska dina anställda kunna välja aktier och fonder helt fritt? Ska de kunna välja bland utvalda fonder eller ska man bara erbjuda traditionell förvaltning med garanti? Vi erbjuder alla tre alternativ – för att du som arbetsgivare ska kunna erbjuda dina anställda valfrihet även när det gäller deras framtida inkomst.

3. Sjukförsäkring

Många anställda letar efter en anställning som kan erbjuda bra skydd, även om de skulle bli sjuka och inte kan utföra sitt arbete. Genom att erbjuda dina anställda en sjukförsäkring så kan du ge möjligheten att få en ersättning på upp till 90 procent av lönen. Med vår sjukförsäkring kan du som arbetsgivare välja bland ett antal karenstider för när ersättningen ska börja betalas ut. 

Det här är vår sjukförsäkring

4. Hälsoförsäkring

Att erbjuda en förebyggande hälsoförsäkring är viktigt för dig som arbetsgivare, som kan få friskare medarbetare, men också för dina anställda som snabbt kan få hjälp om de mår dåligt.

– Det lönar sig verkligen att agera på tidiga tecken på ohälsa. Sjuknärvaron, alltså när någon är på jobbet men inte mår bra, kostar mer än sjukfrånvaron och här finns den största förbättringspotentialen, säger Jenny Wiener.

Det här är vår hälsoförsäkring

5. Välj hur hållbart du vill spara

Idag jobbar de flesta arbetsplatser hårt för att nå sina hållbarhetsmål. Att välja en tjänstepensionsförvaltare som delar företagets syn på en hållbarhet är därför en viktig parameter. Skandia Tjänstepension med Hälsa är en tjänstepension som erbjuder investeringar som vi hållbarhetsgranskats. Vi beaktar placeringsinriktning och utifrån hållbarhetskriterier som rör exempelvis miljö, mänskliga rättigheter och affärsetik. – oavsett om du väljer en tjänstepension med garanti eller med utvalda fonder. 

Få ett friskare företag

Vi är ensamma i Sverige om vår Hälsokedja – försäkringar och kompletterande tjänster som bidrar till friskare medarbetare och ökad lönsamhet.

Det här får du hos oss

Andra läser också om

Till nyhetsarkivet