Gå till innehåll
Färglatt hjärta

Tjänstepension med rådgivning

En hel­täckande och skräddarsydd tjänstepension med extra fokus på hälsa. Vi hjälper dig hitta rätt tjänstepensions­lösning för ditt företag.

 • Möjlighet till löpande rådgivning och årliga uppföljningar
 • Individuell rådgivning för alla medarbetare
 • Enkel administration av företagets tjänstepensioner och andra försäkringar
Gör en intressenmälan

Det här får du & medarbetarna


Pensionssparande

Välj hur mycket som ska sättas av till din och medarbetarnas tjänstepension och få tillgång till våra unika sparformer.

Sjukförsäkring

Ekonomisk trygghet om du eller medarbetaren blir sjuk en längre tid med en sjukförsäkring som ger ersättning upp till 90% av lönen.

Hälsoförsäkring

Just nu ingår en hälsoförsäkring för att medarbetarna snabb ska få hjälp och undvika sjukskrivning.

Efterlevandepension

Valfritt skydd som kan ge ekonomisk trygghet för familjen om du eller medarbetaren skulle avlida.

Premiebefrielseförsäkring

Betalar hela eller delar av kostnaden för försäkringarna om du eller medarbetaren blir sjuk en längre tid.

Rådgivning

Personlig eller digital rådgivning för alla medarbetare.

Intresseanmälan

Bli kontaktad för ett uppstartsmöte där du tillsammans med en rådgivare sätter ihop en tjänstepension som passar dig och ditt företag.

Så tar vi hand om dina personuppgifter.

Något gick fel när formuläret skulle skickas.

Mer om Skandia Tjänstepension med Hälsa

Vi erbjuder dig och dina medarbetare en heltäckande tjänstepension med extra fokus på hälsa. För att kunna fatta rätt beslut och påverka sin trygghet och pension ingår rådgivning till alla medarbetare. Bra för medarbetaren. Bra för företaget.

Du kan alltid utöka erbjudandet efter företagets behov, exempelvis genom att addera löneväxling och vårdförsäkring.

 • Varje månad betalar företaget in pengar till medarbetarens tjänstepension som kan placeras med den sparform som passar bäst. Du som arbetsgivare väljer själv hur stor del av med­arbetarens lön som ska sättas av till pensionen.

  Många följer kollektiv­avtalad tjänste­pension, t.ex. ITP:

  • 4,5 % på lön upp till 7,5 inkomst­bas­belopp
  • 30 % på lönedelar som överstiger 7,5 inkomst­bas­belopp

  1 inkomst­bas­belopp 2022 är 71 000 kr.

 • Sjuk­försäkring ingår som en trygghet för dig och dina medarbetare. Den ger möjlighet till extra ersättning som, tillsammans med annan ersättning, kan motsvara upp till 90 % av lönen.

  Dessutom har vi kopplat på en kostnads­fri hälso­försäkring för att undvika sjuk­skrivning. Den inkluderar bland annat en personlig hälso- och rehab­­väg­ledare som hjälper medarbetarna att få rätt stöd vid t.ex. ned­stämd­het, värk och stress. Även du som arbets­givare får stöd, t.ex. i ansvaret för med­arbetarens re­habili­te­ring. 

  Tillsammans med våra kunder har vi de senaste 14 åren halverat medarbetarnas sjukfrånvaro och ökat företagens lönsamhet.

 • Skandia Liv

  Med Skandia Liv (traditionell förvaltning) sköter våra kapital­förvaltare alla placeringar och medarbetaren garanteras ett visst belopp vid utbetalning. Det ger medarbetaren tillgång till unika placeringar som onoterade bolag, fastigheter och infra­struktur.

  Skandia Link 

  Med Skandia Link (fondförvaltning) kan medarbetaren välja bland ett 90-tal fonder – noga utvalda av våra fond­analytiker och granskade bl.a. ur håll­barhets­­synpunkt. Skandia Link kan kombineras med Skandia Liv.

  Depåförvaltning 

  Med depåförvaltning kan medarbetaren välja i hela vårt utbud av fonder och aktier. Depåförvaltning kan kombineras med Skandia Liv.

  Läs mer om våra placeringsalternativ.

 • Med vårt digitala verktyg Skandia Företag är det enkelt för dig eller någon på företaget att hantera medarbetarnas tjänste­pensioner och försäkringar.

  • Sänk dina inköpskostnader

   Som företagskund hos oss har du möjlighet att sänka dina inköpskostnader. Du får attraktiva rabatter hos 80 ledande leverantörer. Från DHL via Scandic till SJ. Ett samarbete mellan Skandia, affärsutvecklingsbyrån akaive och Visma Advantage.

   Se alla rabatter & räkna ut din besparing

  • Rabatt på bolån för alla med tjänstepension hos oss

   Läs mer och räkna på din ränta

  • Skandia Omtanke

   Du och dina medarbetare som har tjänste­pension och vård­försäkring hos oss, kan ta del av vardags­tjänster till ett förmånligt pris hos våra leverantörer. Ett enkelt sätt att få extra stöd och hjälp, både för sig själv och sina nära.

   Läs mer om Skandia Omtanke

 • Vi är ett kundägt bolag. Det innebär att inte finns några externa aktieägare som ska ha del av vinsten – utan allt överskott går tillbaka till våra kunder.

  Under 2021 fördelade vi ut totalt 60 miljarder kronor i återbäring til våra kunder som valt att spara i traditionell förvaltad försäkring. Det är möjligt tack vare en fortsatt bra utveckling av livportföljen.

  Som kund kan du även ta del av överskott som uppstått i försäkringarna tack vare god börsutveckling, stark kapitalförvaltning och att våra sjukförsäkrade kunder blir allt friskare.

  Om ditt företag har sjukförsäkring och/eller premiebefrielseförsäkring inom tjänstepensionslösningen TPS får du för närvarande en rabatt på mellan 5-75 % beroende på bland annat hur länge ni har haft försäkringarna hos oss och vilken typ av försäkring ni har.

Tillsammans med våra kunder har vi de senaste 14 åren halverat medarbetarnas sjukfrånvaro och ökat företagens lönsamhet

Vad vill du göra nu?


Färglatt hjärta

Välj själv

För dig som inte behöver personlig rådgivning finns vår digitala tjänstepension.

 • Heltäckande och prisvärd tjänstepension
 • Extra fokus på hälsa
 • Ansök direkt
Kvinna pratar i telefon vid skrivbord

Få hjälp att välja

Hitta rätt lösning tillsammans med en av våra rådgivare.

 • Få hjälp att välja tjänstepension
 • Skaffa rätt försäkringsskydd
 • Se över avtal och riktlinjer