Gå till innehåll

5 smarta tips: Öka ditt företags lönsamhet - med hjälp av tjänstepensionen

Kampen om kompetenta medarbetare är knivskarp och för ditt företag gäller det att kunna erbjuda bra förmåner och visa att ni är en arbetsplats som satsar på sin personal. Så här lyckas du – och ökar dessutom företagets lönsamhet och tillväxt!

Det finns mycket att tänka på när man väljer tjänstepension till sina medarbetare. Tjänstepensionen är en viktig personalförmån som kan utgöra 25–50 procent av den totala pensionen. 

– Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare, säger Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia. 

Och det handlar inte bara om hur de kan få ut mest i lönekuvertet när de går i pension. En viktig del i att driva ett lönsamt företag är att vara lyhörd och tidigt fånga upp tecken på att medarbetare inte mår bra.

Öka lönsamheten med förebyggande hälsoarbete 

Att jobba förebyggande kan både öka välmåendet hos era anställda och minska risken för kostsamma sjukskrivningar. När medarbetarna mår bra – har de nämligen också bättre förutsättningar för att jobba mer effektivt och därmed öka företagets lönsamhet. 

– Genom att välja en smart tjänstepensionslösning som också ser till dina medarbetares hälsa kan det faktiskt bidra till att öka företagets lönsamhet och tillväxt, säger Mattias Munter och tillägger: 

– För att du och dina medarbetare ska må bra har vi i vår sjukförsäkring lagt till en förebyggande hälsoförsäkring kostnadsfritt som ger enkel tillgång till förebyggande insatser, säger Mattias Munter och tillägger: 

– Det lönar sig verkligen att agera på tidiga tecken på ohälsa, vare sig det handlar om psykiska besvär eller problem med den fysiska hälsan. Sjuknärvaron, alltså när någon är på jobbet men inte mår bra, kan kosta företaget mer än faktisk sjukfrånvaro och här finns den största förbättringspotentialen.  

Läs mer om vår tjänstepension med extra fokus på hälsa

Här är 5 saker att tänka på kring tjänstepensionen

1. Hälsoförsäkring

Att måna om sina medarbetares hälsa och erbjuda en förebyggande hjälp är viktigt för dig som arbetsgivare. Med vår hälsoförsäkring kan era anställda ta hjälp tidigt om de inte mår bra, för att slippa sjukskrivning till exempel genom samtalsterapi, sjukgymnastik och stöd kring ergonomi. 

Det här är vår hälsoförsäkring 

2. Sjukförsäkring

Många anställda letar efter en anställning som kan erbjuda bra trygghet, som innebär att du inte behöver tänka på ekonomin om du blir långvarigt sjuk och inte kan jobba. Genom att erbjuda dina anställda en sjukförsäkring så kan du ge möjligheten att få en ersättning på upp till 90 procent av lönen vid en längre sjukskrivning. Med vår sjukförsäkring kan du som arbetsgivare välja bland ett antal karenstider för när ersättningen ska börja betalas ut. 

Det här är vår sjukförsäkring 

3. Flera placeringsalternativ

Det finns flera olika alternativ när det gäller hur tjänstepensionspengarna kan placeras och växa. Traditionell förvaltning med garanti är den vanligaste formen men dina anställda kan även välja bland kvalitetssäkrade fonder och enskilda aktier eller att kombinera sparformer. Vi erbjuder alla tre alternativ – för att du som arbetsgivare ska kunna erbjuda dina anställda valfrihet och göra det enkelt att göra medvetna val även när det gäller deras framtida inkomst. 

4. Välj hur hållbart du vill spara

Idag jobbar de flesta arbetsplatser hårt för att nå sina hållbarhetsmål. Att välja ett pensionsbolag som delar företagets syn på hållbarhet är därför en viktig parameter. Skandia Tjänstepension med Hälsa är en tjänstepension som erbjuder placeringar som bidrar till hållbar utveckling. Vi har sedan länge etablerat arbetssätt för att ta hänsyn till hållbarhetsrisker och relevanta hållbarhetsfaktorer. Vi arbetar utifrån strategin att välja in, välja bort samt påverka, och främjar på så sätt en hållbar utveckling – oavsett om du väljer en tjänstepension med garanti eller med utvalda fonder. 

5. Rådgivning

Att kunna få rådgivning om sin pension är en viktig tjänst att erbjuda sina anställda. Hos oss kan du som arbetsgivare själv välja om du vill erbjuda dina anställda personlig- eller digital pensionsrådgivning. 

Tjänstepension med rådgivning 

3 enkla frågor för ett friskare företag

Andra läser också om

Till nyhetsarkivet