Gå till innehåll

5 tips kring tjänstepensionen – som ökar företagets lönsamhet

Det finns mycket att tänka på när man väljer tjänstepension till sina medarbetare. Och det handlar inte bara om hur de kan få ut mest i lönekuvertet när de går i pension.

Kampen om kompetenta medarbetare är tuff och för er som företag gäller det att kunna erbjuda bra förmåner och visa att ni är en arbetsplats som satsar på sin personal. Tjänstepensionen är en viktig personalförmån som kan utgöra 25–50 procent av den totala pensionen.

Men tjänstepensionen handlar inte bara om hur många kronor och ören som landar i dina anställdas fickor efter pensionen. Genom att välja en smart tjänstepensionslösning som också ser till dina anställdas hälsa kan det faktiskt bidra till att öka företagets lönsamhet och tillväxt, säger vår pensionsekonom Mattias Munter.

Tjänstepension med extra fokus på hälsa

Öka lönsamheten med förebyggande hälsoarbete

Att vara lyhörd och tidigt fånga upp tecken på att medarbetare inte mår bra är ett viktigt steg i att driva ett lönsamt företag. Genom att jobba förebyggande kan man nämligen både öka välmåendet hos sina anställda och minska risken för kostsamma sjukskrivningar. När medarbetarna mår bra – har de nämligen också bättre förutsättningar för att jobba mer effektivt.

Här är 5 saker att tänka på kring tjänstepensionen

1. Rådgivning

Att kunna få rådgivning om sin pension är en viktig tjänst att erbjuda sina anställda. Hos oss kan du som arbetsgivare själv välja om du vill erbjuda dina anställda personlig eller digital pensionsrådgivning.

Tjänstepension med rådgivning

2. Valfrihet

Det finns flera olika alternativ när det gäller hur tjänstepensionspengarna ska få förutsättningar att växa. Traditionell förvaltning med garanti är det vanligaste inslaget men ska dina anställda även kunna välja enskilda aktier i kombination med ett utbud av fonder? Vi erbjuder alla tre alternativ – för att du som arbetsgivare ska kunna erbjuda dina anställda valfrihet även när det gäller deras framtida inkomst.

3. Sjukförsäkring

Många anställda letar efter en anställning som kan erbjuda bra skydd, även om de skulle bli sjuka och inte kan utföra sitt arbete. Genom att erbjuda dina anställda en sjukförsäkring så kan du ge möjligheten att få en ersättning på upp till 90 procent av lönen vid en längre sjukskrivning. Med vår sjukförsäkring kan du som arbetsgivare välja bland ett antal karenstider för när ersättningen ska börja betalas ut.

Det här är vår sjukförsäkring

4. Hälsoförsäkring

Att erbjuda en förebyggande hälsoförsäkring är viktigt för dig som arbetsgivare, som kan få friskare medarbetare, men också för dina anställda som snabbt kan få hjälp om de mår dåligt.

– För att du och dina medarbetare ska må bra har vi i vår sjukförsäkring lagt till en förebyggande hälsoförsäkring kostnadsfritt som ger enkel tillgång till förebyggande insatser. Det lönar sig verkligen att agera på tidiga tecken på ohälsa, vare sig det handlar om fysiska eller psykiska besvär. Sjuknärvaron, alltså när någon är på jobbet men inte mår bra, kan kosta företaget mer än faktisk sjukfrånvaro och här finns den största förbättringspotentialen, säger Mattias Munter.

Det här är vår hälsoförsäkring

5. Välj hur hållbart du vill spara

Idag jobbar de flesta arbetsplatser hårt för att nå sina hållbarhetsmål. Att välja en tjänstepensionsförvaltare som delar företagets syn på en hållbarhet är därför en viktig parameter. Skandia Tjänstepension med Hälsa är en tjänstepension som erbjuder placeringar som bidrar till hållbar utveckling. Vi har sedan länge etablerat arbetssätt för att ta hänsyn till hållbarhets¬risker och relevanta hållbarhets¬faktorer. Vi arbetar utifrån strategin att välja in, välja bort samt påverka, och främjar på så sätt en hållbar utveckling – oavsett om du väljer en tjänstepension med garanti eller med utvalda fonder.

 

Andra läser också om

Till nyhetsarkivet