Gå till innehåll

Flytta till oss och få rabatt på ditt bolån

Vårt bolåneerbjudande för dig med tjänstepension hos oss kan ge en bolåneränta ner till 1,09 % (effektiv ränta 1,10 %), utan förhandling och stränga helkundskrav. Undrar du hur du flyttar bolånet från en annan bank? Inga problem. Vi guidar dig hela vägen hem.

Det första du är nyfiken på när du funderar på att flytta ditt bolån från en annan bank är var du kan få den bästa bolåneräntan. Då ska du testa vår bolånekalkyl.

Här kan du snabbt och enkelt räkna fram vad ett lån av en viss storlek skulle kosta, och vilken ränterabatt du kan få. Innan du går vidare till nästa steg och fyller i en ansökan kan det vara skönt att veta vad räntan kan landa på.

– Att förhandla om rabatten med banken tycker många är jobbigt, likaså att behöva bevaka så att den inte försvinner. Hos oss är vi helt transparanta med vad som ger rabatt och på vilket sätt, säger vår bolåneexpert Ulf Wikland.

Boende och pension

Med maximal rabatt blir bolåneräntan 1,09 procent (effektiv ränta 1,10 procent*) på 3 månaders bindningstid. Den rabatt du som kund får ligger fast utan återkommande ränteförhandlingar så länge engagemanget kvarstår. Befintliga bolånekunder får en ny rabatt utifrån den nya modellen. 

Om du flyttar ett bolån som tagits innan det befintliga amorteringskravet trädde i kraft så omfattas lånet inte av amorteringskravet. Därför kan du flytta befintliga lån till en ny bank utan att amorteringsvillkoren påverkas.

– Erbjudandet gäller alla som redan har tjänstepension hos oss och de som flyttar sin tjänstepension till oss oavsett om det avser ett nytt bolån eller en flytt till oss, säger Ulf Wikland.

Flytta bolån - allt du behöver veta

Utöver tjänstepension spelar lånets storlek, belåningsgrad och sparande också in.

– I och med detta erbjudande finns vi representerade med bra alternativ för våra kunder i två av deras viktigaste privatekonomiska beslut, det vill säga boende och pension.

Ulf framhåller att man inte ska flytta sin tjänstepension utan att noga ha övervägt för- och nackdelar.

– Innan man flyttar ska man givetvis ta reda på vad det innebär. Om man är osäker på var man har sin tjänstepension kan man logga in på Minpension.se för att ta reda på det.

– Granska och jämför både bolåneerbjudandet och pensionserbjudandet separat. Vi har bra erbjudanden på båda områdena med konkurrenskraftiga bolåneräntor, historiskt sett bra avkastning på sparande och enligt SKI är våra pensionskunder dessutom nöjda, säger Ulf Wikland.

Flytta bolån - så funkar det

 * Effektiv ränta 1,10 %

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inkl. avgifter. Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift för bostadslån och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Vår bästa ränta 1,09 % motsvarar en effektiv ränta på 1,10 %.