Gå till innehåll

Mer än ett varv runt jorden för svensk cancerforskning

Vi uppmanade våra medarbetare att gå för svensk cancerforskning. Ju fler steg vi tog under oktober månad, desto mer pengar till Cancerfonden. Det blev cirka 107 miljoner steg och 100 tusen kronor extra till forskningen. – Tillsammans kan vi bidra till både viktig forskning och en sund livsstil, säger vår hälsostrateg Kristina Hagström.

107 781 838 steg. Eller motsvarande ett och ett halvt varv runt jorden.

Det blev resultatet när vi uppmanade våra medarbetare att gå för svensk cancerforskning.

– Vi är stolt huvudpartner till Cancerfonden så under oktober månad – som är en rosa månad – var det självklart att vi skulle bidra med våra steg till just svensk cancerforskning, säger Kristina Hagström.

Tillsammans kan vi både göra gott och tjäna gott - spara i Skandia Cancerfonden

Förebyggande hälsoarbete

Vi erbjuder hälsoappen Wellr, som en kostnadsfri förmån till kundföretag med hälsoförsäkring eller privatvårdsförsäkring hos oss. Appen hjälper anställda att följa sina sov- och aktivitetsvanor, ha koll på stressnivåer och skapa en egen livsstilsprofil.

Hjärnforskarens bästa sovknep: ”Det är ren magi”

– Tillväxt skapas av friska medarbetare. Men vi har en mäktig fiende, som dessutom ofta är både bekväm och ergonomisk och det är kontorsstolen, säger Kristina Hagström.

– All forskning visar på rörelsens positiva inverkan på allt från blodvärden och blodtryck till vårt humör, hur vi sover, hur pigga och stressade vi är. Rekommendationen är att inte sitta mer än fyra timmar om dagen totalt, med en bensträckare var 30:e minut.

Få friskare medarbetare med Wellr

Mycket att vinna

Det hela är en del i vår stora satsning på förebyggande hälsa, där vi jobbar långsiktigt med forskning och erfarenhet för att motverka ohälsa – både som arbetsgivare och försäkringsgivare.

Företag­shälsa i fokus – för friskare företag

Våra tjänstepensionspaket har förebyggande hälsoförsäkring, där arbetsgivarna kan ta ett helhetsgrepp kring bolagets förebyggande hälsa. Tillsammans med våra kunder har vi de senaste 12 åren halverat medarbetarnas sjuk¬frånvaro och ökat företagens lönsamhet.

– Det finns mycket att vinna och i förlängningen har vi till och med kunnat sänka premierna, då färre blivit sjuka, säger Kristina Hagström.

– Det är en klassisk win-win-situation, där både individ, arbetsgivare och vi som försäkringsbolag sparar på att människor håller sig friska.

Andra läser också om

Fler nyheter