Gå till innehåll

Checklistan inför höstens jobbintervju: För att locka talanger – eller säkra drömjobbet

Dags för en nystart i höst? Vill du att ditt företag ska bli en magnet för talangerna? Eller vill du säkra ett riktigt drömjobb till dig själv? Då gäller det att undvika en vanlig fälla på jobbintervjun! Se till att prata fler smarta förmåner, än bara lön. Här är listan som hjälper dig lyckas.

Två men pratar vid fikabordet

På jakt efter nya talanger till företaget inför hösten, eller kanske ett nytt jobb till dig själv? En vanlig fälla på jobbintervjun är att fastna i bara en lönediskussion. Men lön är långt ifrån allt! Så istället för att bara prata om lönenivå, friskvårdsbidrag och flexibla arbetstider, se till att bredda diskussionen till hela förmånspaketet. 

Ett förmånspaket innehåller nämligen flera komponenter än lönen, till exempel tjänstepension​, hälsoförsäkring, andra trygghetslösningar, pensionspolicys och avtal​. Dessutom är det en del av ett större paket​​ där varumärke, miljö, kollegor, lön och karriärutveckling också ingår. 

Lyft till exempel detta: 

  • Hur stor del av lönen sätts av i tjänstepension varje månad, gärna i kronor och ören?
  • Vad har ni för hälsoförsäkring och vad ingår i den? 
  • Har ni en vårdförsäkring, vad innebär den konkret? 
  • Har ni en sjukförsäkring, vad ingår där​?
  • Har ni en hälsoapp?​ 
  • Erbjuder ni löneväxling till mer tjänstepension​? 
  • Har ni andra förmåner, inom eller utanför tjänstepensionen?

 

Tjänstepension hos oss? Checklista för jobbintervjun

Detta kan du säga (välj de bitar som gäller för just er) – eller, om du är arbetssökande, be den som rekryterar att berätta om:

Tjänstepension och kostnadsfri pensionsrådgivning 
"Varje månad betalar vi in <ange aktuellt månadsbelopp> till din tjänstepension som är en viktig del av din totala pension. För att fatta rätt beslut och påverka din trygghet och pension har du tillgång till kostnadsfri pensionsrådgivning." 

Hälsoförsäkring 
"Vi månar om våra medarbetares hälsa därför har vi en Hälsoförsäkring som gör att du kan ta hjälp tidigt om du inte mår bra för att slippa sjukskrivning (ex samtalsterapi, sjukgymnastik, ergonomi)." 
 
Sjukförsäkring 
"Vi vill inte att du ska behöva tänka på ekonomin om du blir långvarigt sjuk. Därför har vi en Sjukförsäkring som börjar gälla efter 3 månaders sjukskrivning som kan ge dig upp till 90 % av lönen." 

✅ Vårdförsäkring 
"För att du ska få snabb vård om du blir skadad eller sjuk har du tillgång till en Vårdförsäkring. Det innebär bl. a. att du kan få sjukvårdsrådgivning dygnet runt och är garanterad operation inom 20 dagar." 

Hälsoslussen för arbetsgivare 
"I en roll som ledare hos oss har du också tillgång till Hälsoslussen för arbetsgivare. Du kan få råd och stöd från Sophiahemmet Rehab Center i frågor som rör medarbetares hälsa." 

Hälsoappen Wellr 
"Med hälsoappen Wellr kan du få koll på din hälsoprofil och få konkreta förslag på vad du kan fokusera på." 
 
Löneväxling 
"Vi erbjuder dig möjlighet att löneväxla till mer tjänstepension. Vi behöver först säkerställa att det inte påverkar din allmänna pension och andra socialförsäkringar negativt." 

Bolånerabatt 
"För oss är det viktigt att du känner att vi kan erbjuda dig bra förmåner. Via Skandiabanken kan du få en extra bolånerabatt på 0,1 procent oavsett vilken bindningstid du väljer eftersom du har din tjänstepension hos Skandia." 

Skandia Omtanke 
”Du får tillgång till kvalitetsgranskade vardagstjänster hos utvalda samarbetspartners till ett förmånligt pris för att underlätta vardagen för nära och kära.” 

Klicka på bilden för att ladda ner checklistan som kom ihåg-lapp, och för att dela ut till dina medarbetare. Den är framtagen för kunder till oss som har tjänstepension, men är du istället jobbsökande kan du självklart använda den som kom-ihåg-lapp för att hitta ett jobb som prioriterar medarbetarnas hälsa och välmående genom fördelaktiga förmåner.

formanssamtal-ppt.jpg

 

Andra läser också om

Till nyhetsarkivet