Gå till innehåll

Bara 2 av 10 känner till förhandlingsfria bolån – här är 3 fördelar med dem

Tycker du att det är jobbigt att förhandla om ditt bolån? Som bolånekund hos oss slipper du krångliga ränteförhandlingar och oro för att din ränterabatt ska försvinna. Vi listar tre fördelar med våra förhandlingsfria bolån - och vad de innebär.

Två kvinnor flyttar inredning

Vår nya Novus-undersökning visar att bara 2 av 10 känner till begreppet förhandlingsfria bolån. Med förhandlingsfria bolån garanterar vi att alla med samma förutsättningar ska få lika bra ränta – oavsett hur bra du är på att förhandla.  

Vi förespråkar transparanta bolån och tycker det ska vara lika enkelt att jämföra bolån som att jämföra flygresor och drivmedel. Ett smidigare sätt att låna helt enkelt.  

–  Förhandlingsfria bolån skapar en modell som vi tycker är väldigt positiv av flera skäl. Ett är ju att det blir väldigt transparent för kunden att de kan gå in på vår hemsida och på andra aktörers hemsidor och jämföra vilken ränta de skulle få för ett bolån och sen välja den aktör som erbjuder den bästa räntan. Två är att det blir rättvist för att två kunder med samma förutsättningar får exakt samma ränta, säger Arvid Krönmark, VD på Skandiabanken 

Ett transparant bolån

Att inte förhandla om sina bolån eller att inte förhandla bra kan ofta grunda sig i en bristande kunskap om ämnet eller tidsbrist. Vi på Skandia tycker inte att man som kund måste vara insatt i bolånemarknaden för att ta del av den bästa räntan.  

Hos oss slipper du förhandla om ditt bolån och behöver inte vara orolig att förlora din ränterabatt. Ett transparant bolån utan krångel helt enkelt.  

Att flytta ditt bolån till oss är enkelt och ofta finns det mycket pengar att spara. Vi hjälper dig såklart med flytten!

3 anledningar att flytta ditt bolån till oss

1. Inga mer förhandlingar

Storbankerna sätter stor press på sina kunder att vara insatta i bolånemarknaden för att få, och behålla, en bra ränta. Har du inte tid eller möjlighet till det, eller tycker att det är jobbigt att förhandla riskerar du att betala flera tusenlapparextra i månaden. I onödan.  

Vi garanterar att alla med samma förutsättningar får samma ränta - oavsett förhandlingskunskaper. 

Här ser du direkt vilken bolåneränta du kan få hos oss.

 

2. Vägra betala någon annans ränterabatt

Har du tänkt på att systemet med förhandlade rabatter finansieras genom att en majoritet av kunderna inte lyckas förhandla så tufft och därmed betalar en för hög ränta? Sannolikheten för att du betalar för någon annans förmån är alltså stor. Så är det inte hos oss. 

Så här enkelt flyttar du ditt bolån till oss – vi hjälper dig.

 

3. Slipp oro om ändrad rabatt

Hos oss behöver du heller inte oroa dig för att din rabatt ska försvinna. När det är dags för en ny ränteperiod ser vi till att du automatiskt får din bästa ränta. 

Att flytta bolånet till oss är enkelt och ofta finns det mycket pengar att spara. Börja med att se vilken ränta du kan få här.

 

Räkna på bolånet och se din ränta direkt


Det ger dig extra rabatt på bolånet!

%

Din ränta beror på

 • Hur mycket du lånar 
 • Bostadens värde
 • Om du har din tjänstepension hos oss
Din ränta

Så här har vi räknat

 • Återbetalningstid 50 år, samma amorteringsbelopp varje månad
 • Månadsvis betalning (totalt 600 avbetalningar)
 • Betalning via autogiro, och därmed inga aviavgifter
 • Ingen uppläggningsavgift

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift eller andra extrakostnader om du använder autogiro. Anledningen till att räntorna ändå skiljer sig åt är att räntan betalas månadsvis, och den nominella räntan baseras på årsränta.

Din rabatt
Lånebelopp
Belåningsgrad
Månadskostnad
efter skatteavdrag
Din rabatt
Din ränta

Så här har vi räknat

 • Återbetalningstid 50 år, samma amorteringsbelopp varje månad
 • Månadsvis betalning (totalt 600 avbetalningar)
 • Betalning via autogiro, och därmed inga aviavgifter
 • Ingen uppläggningsavgift

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift eller andra extrakostnader om du använder autogiro. Anledningen till att räntorna ändå skiljer sig åt är att räntan betalas månadsvis, och den nominella räntan baseras på årsränta.

Belåningsgrad

 • Räntebelopp
  Amortering (minst %,  kr)
  kr

  Vid belåningsgrad över 70 % ska 2 % av total skuld i bostaden amorteras per år.

  Vid belåningsgrad över 50 % upp till och med 70 % ska 1 % av total skuld i bostaden amorteras per år.

  Vid belåningsgrad som högst är 50 % kan amorteringsfrihet beviljas med max 5 år i taget.

  Vid skuldkvot som överstiger 4,5 gånger årsinkomsten tillkommer 1 % amortering per år, oavsett belåningsgrad. Läs mer här

  kr

  Fyll i dina övriga boendekostnader, t ex driftskostnader, månadsavgift, fastighetsavgift och tomträttsavgäld. 


  • Total månadskostnad
  • Skatteavdrag
  • Efter skatteavdrag

*Effektiv ränta 4,12 %

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inkl. avgifter. Vår bästa ränta just nu 4,04 % motsvarar en effektiv ränta på 4,12 %.

Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift för bostadslån och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. 

Den effektiva räntan är lånets totala kostnad uttryckt som en årsränta, alltså vad det kostar om man slår ut räntan över året, inklusive avgifter. Exemplet är baserat på Skandias lägsta ränta med tecknad tjänstepension, en bindningstid på 3 månader, en belåningsgrad på upp till 60 % av bostadens värde, ett bostadspris på 4 000 000 kr och en kontantinsats på 40 %, ett lånebelopp 2 400 000 kr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar) och återbetalningstid 50 år. Totalt ger detta en månadskostnad om 12 080 kr (inkl. amortering om 4 000 kr) och en total kreditkostnad om 4 828 040 kr utan hänsyn till ev. skatteavdrag.

Fler nyheter