Gå till innehåll

Vi har Sveriges nöjdaste kunder – för femte året i rad!

För femte året i rad har vi Sveriges nöjdaste företagskunder i kategorin tjänstepension. Vi klättrar också på listan för privatkunder – till en förstaplats. I år fick vi även utmärkelsen "Mest hållbar enligt kunderna" i kategorin försäkring.Tack för förtroendet!

Sveriges pensionskunder har sagt sitt.

Vi toppar för femte året i rad när Svenskt kvalitetsindex (SKI) presenterar sina siffror för kundnöjdhet bland svenska företag. I år toppar vi också listan bland privatkunder i kategorin pensionssparande.

I år lanserades även ett nytt index som mäter kundernas syn på företagens hållbarhetsarbete – och vi fick utmärkelsen "Mest hållbar enligt kunderna" i kategorin försäkring!

– Det är ett fantastiskt resultat. Att fem år i rad ha Sveriges mest nöjda företagskunder inom tjänstepension och att vi i år dessutom tar hem förstaplatsen inom privat pensionssparande är mycket glädjande, säger vår vd och koncernchef Frans Lindelöw.

– Kampen om privatkunderna är tuff och våra konkurrenter, liksom vi själva, arbetar stenhårt med kundnöjdheten, fortsätter Frans Lindelöw.

Så funkar tjänstepensionen

Kvalificerad rådgivning och hög service

SKI har mätt kundnöjdheten hos försäkringsbolagens kunder ända sedan 1989. I år har över 7 000 intervjuer genomförts.

På företagssidan har vi under året bland annat fortsatt vår lansering av Tjänstepension med hälsa, gjort löpande förbättringar i Skandia företag och lanserat nya förenklade erbjudanden, exempelvis digitalisering av löneväxling.

Bland privatkunderna lägger vi stort fokus på kvalificerad rådgivning och att ge hög service till våra kunder med ett extra fokus på dem som närmar sig pension.

– Detta kommer vi fortsatt arbeta med framöver. Jag ser fram emot vårt arbete med att ytterligare förbättra för våra kunder, säger Anna-Carin Agius Söderblom, Chef för Affärsområde Försäkring på Skandia.

Än en gång till alla våra kunder: 
TACK för förtroendet! 

Andra läser om

Fler nyheter