Gå till innehåll

Så vinner du dragkampen om talangerna

Konsten att attrahera, vårda och behålla nyckelmedarbetare är en allt viktigare del i att nå framgång. Men vad betyder det i praktiken? Och vilken typ av innovation och strategi har de som är bäst på att locka talanger? I vårt och Breakits webinar ”Hur du kan vinna dragkampen om talangerna” fick vi svaren.

Det pågår ett stort skifte på arbetsmarknaden. Storbolag och snabbväxande utmanare jagar samma kompetens. Konkurrensen om talangerna är hård och det börjar bli akut för de företag som ännu inte har anpassat sig till de nya förutsättningarna. Men att jobba med employer branding, erbjuda flexibilitet och frukost kanske inte alltid räcker.

– Det är klart att sådana trivselfaktorer som är ”här och nu” för medarbetarna är jätteviktiga. Men när vi pratar om förmåner i ett större perspektiv är tjänstepension, efter lönen, den allra viktigaste, säger Mattias Munter pensionsekonom på Skandia.

– Att erbjuda tjänstepension är idag en hygienfaktor, men det går att som företag sticka ut genom att gå lite längre med sina tjänstepensionslösningar. En riktigt bra lösning handlar både om trygghet här och nu i form av en försäkring och om att förebygga långa och kostsamma sjukskrivningar och sjukdom som påverkar företaget och medarbetaren, säger Mattias Munter.

Tjänstepension med hälsa – bra för företaget och medarbetaren

Mycket att tjäna på förebyggande insatser

Att jobba förebyggande har, förutom friskare medarbetare, många andra fördelar, menar Jenny Wiener som är hälsoekonom på Skandia.

– I förebyggande insatser finns även stora ekonomiska vinningar, både för medarbetarna, företaget och samhället i stort. Jobbar man med hälsofrågor och månar om sin personal blir det också lättare att bibehålla kompetens. Dessutom talar de som känner att deras arbetsgivare bryr sig på riktigt oftare gott om företaget, och på så vis bygger man även varumärke, säger Jenny Wiener.

Vinnande strategi från ett spännande företag

”För oss är det är viktigt att bygga en stark och bra kultur. En kultur där man känner sig trygg, där det är okej att inte alltid må jättebra, och där man vågar prata om det. Det är också jätteviktigt att du har chefer som vågar lyssna och vågar ta i det.”, säger Kristoffer Jaworska, Head of People på Detectify.

Se hela webinariet ”Hur du kan vinna dragkampen om talangerna” med Roland Flaig från RWE Renewables Sweden, Kristoffer Jaworska från Head of People på Detectify, Jenny Wiener hälsoekonom på Skandia och Mattias Munter pensionsekonom på Skandia.

Andra läser om

Fler nyheter