Gå till innehåll

Så boostar du hälsan på din arbetsplats

Tillväxt skapas av friska medarbetare. Med hjälp av hälsoappen Wellr – som är en kostnadsfri hälsoförmån för Skandias alla kunder med försäkring inom Hälsokedjan – kan du som chef uppmuntra till en sund livsstil vilket bidrar till en friskare arbetsplats och minskade kostnader.

Hand håller i hantel

Att satsa på hälsa på arbetsplatsen är en win-win för alla parter.

– Forskning visar på rörelsens positiva inverkan på allt från hjärt-kärlfunktion, lungfunktion och ledvärk till tillstånd orsakade av stress, lättare nedstämdhet och ångest, säger Tobias Croner, specialistfysioterapeut hos vår samarbetspartner Sophiahemmet Rehab Center

Inspirerande app

Ett exempel på satsning är hälsoappen Wellr. Det är en kostnadsfri förmån för kundföretag med försäkring inom Hälsokedjan.

Appen mäter inte bara steg, träning och möjlighet att delta i utmaningar tillsammans med kollegor. Som användare kan du också få tips om kost, sömn, stress och andra hälsosamma vanor. Wellr hjälper också dina medarbetare att få koll på sin hälsoprofil och de kan enkelt följa hur hälsan utvecklas över tid. Möjligheterna är många.

Roliga tävlingar

Ett sätt att teama ihop med kollegorna är att anta nya stegutmaningar i hälsoappen. Med en eller två stegutmaningar per år där alla deltar utifrån sina förutsättningar skapar ett stort engagemang. Det inspirerar till fler steg i en aktivitet som dessutom ger ökat socialt umgänge - extra viktigt när många medarbetare både jobbar på plats och på distans.

– Stegtävlingen bidrar till att vi gör saker tillsammans, vi får bättre hälsa samt att vi samarbetar bättre, säger Henrik Ströby, Planner på Skandia som peppar och engagerar sina kollegor.

 

Andra läser också om

Fler nyheter