Gå till innehåll

Så boostar du hälsan på din arbetsplats

Tillväxt skapas av friska medarbetare. Med hjälp av hälsoappen Virgin Pulse – som är en kostnadsfri hälsoförmån för Skandias alla kunder med försäkring inom Hälsokedjan och fler än 10 medarbetare – kan du som chef uppmuntra till en sund livsstil vilket bidrar till en friskare arbetsplats och minskade kostnader.

Hand håller i hantel

Att satsa på hälsa på arbetsplatsen är en win-win för alla parter.

– Forskning visar på rörelsens positiva inverkan på allt från hjärt-kärlfunktion, lungfunktion och ledvärk till tillstånd orsakade av stress, lättare nedstämdhet och ångest, säger Tobias Croner, specialistfysioterapeut hos vår samarbetspartner Sophiahemmet Rehab Center

Inspirerande app

Ett exempel på satsning är hälsoappen Virgin Pulse. Det är en kostnadsfri förmån för kundföretag med försäkring inom Hälsokedjan och fler än 10 medarbetare.

Appen mäter inte bara steg, träning och bjuder in till utmaningar. Som användare kan du också få tips om kost, sömn och andra hälsosamma vanor. Virgin Pulse hjälper också dina medarbetare att följa sina sov- och aktivitetsvanor, ha koll på stressnivåer och skapa en egen livsstilsprofil.

Vi har redan över hundra kundföretag som har anslutet sig hälsoappen. Totalt har vi också betalat ut över 4 miljoner kronor i hälsobonus till användarna.

Hälsobonus - en extra morot

För att uppmuntra till en sund livsstil ger vi även bort ett aktivitetsband och en hälsobonus på upp till 1 000 kronor per år till medarbetare på företag som ansluter sig till Virgin Pulse. Bonusens storlek beror på hur mycket du deltar och poäng du samlar i appen och bonusen kan du byta mot valfria friskvårdstjänster.

Årets första stegutmaning

Ett sätt att teama ihop med kollegorna är att anta nya stegutmaningar i hälsoappen. Just nu har vi startat årets första stegutmaning som pågår under tre veckor. En möjlighet att starta året på bästa sätt och inspirera till fler steg i en aktivitet som dessutom ger ökat socialt umgänge - extra viktigt nu när många jobbar hemifrån.

– Stegtävlingen bidrar till att vi gör saker tillsammans, vi får bättre hälsa samt att vi samarbetar bättre, säger Henrik Ströby, Planner på Skandia som peppar och engagerar sina kollegor.

 

Andra läser också om

Fler nyheter