Gå till innehåll

Nu utmanar vi storbankerna – med vårt transparenta bolån

Transparens och inga dolda avgifter, det tycker svenska folket är det viktigaste i relationen med banken. Samtidigt misstror hela 4 av 10 att de blivit erbjudna den bästa möjliga bolåneräntan. Hos oss får alla med samma förutsättningar samma ränta.

Två kvinnor flyttar inredning

Det viktigast för svenskarna i sin relation med banken är ”att banken är transparent och inte har dolda avgifter”. Det svarar hela 4 av 10 i en ny undersökning, genomförd av Novus på uppdrag av Skandia.

Samtidigt litar lika många inte fullt ut på att banken har erbjudit dem bästa möjliga bolåneränta, medan 3 av 10 svarar varken eller och vet ej.

– Att 43 procent inte litar på sin bank fullt ut är bedrövligt. Men förståeligt. Här behöver branschen rycka sig i kragen och jobba på förtroendet. Vi tror att det bästa sätter att bygga förtroende är genom transparens och öppenhet kring hur vi sätter kundernas bolåneränta, säger Johanna Cerwall, vd på Skandiabanken.  

Skippa förhandlingen 

Allt fler hittar till Skandias bolån och vår transparenta prismodell med en av marknadens lägsta bolåneräntor - där du slipper jobbiga förhandlingar, omförhandlingar och hårda helkundskrav. Hos oss kan du lita på att du får samma rabatt som din granne om era förutsättningar är desamma.

Ett bolån är ofta den största utgiften i hushåll, och med en lägre ränta kan det finnas tusenlappar att spara. Våra kunder har hittills i år i snitt betalat 1,21 % i ränta på ett bolån bundet på 3 månader. Motsvarande ränta för totala marknaden har legat på 1,42 %, och ännu högre hos storbankerna. Se vilken ränta du kan få här.

– Utmaningen med den bolånemodell som många banker använder är att de främst gynnar dem som är bra på att förhandla. Vi vill se en bolånemarknad där transparens råder för bolånekunden, det tror vi är det absolut bästa utifrån ett kundperspektiv, säger Johanna Cerwall. 

Att flytta ditt bolån är dessutom enklare än någonsin. Du behöver bara fylla i en ansökan på vår hemsida – sedan sköter vi resten inklusive lösen av befintligt bolån. Börja med att se vilken ränta du kan få här.

3 anledningar att flytta ditt bolån till oss

1. Inga mer förhandlingar

Storbankerna sätter stor press på sina kunder att vara insatta i bolånemarknaden för att få, och behålla, en bra ränta. Har du inte tid eller möjlighet till det, eller tycker att det är jobbigt att förhandla riskerar du att betala flera tusenlapparextra i månaden. I onödan.  

Vi garanterar att alla med samma förutsättningar får samma ränta - oavsett förhandlingskunskaper. 

Här ser du direkt vilken bolåneränta du kan få hos oss.

 

2. Vägra betala någon annans ränterabatt

Har du tänkt på att systemet med förhandlade rabatter finansieras genom att en majoritet av kunderna inte lyckas förhandla så tufft och därmed betalar en för hög ränta? Sannolikheten för att du betalar för någon annans förmån är alltså stor. Så är det inte hos oss. 

Så här enkelt flyttar du ditt bolån till oss – vi hjälper dig.

 

3. Slipp oro om ändrad rabatt

Hos oss behöver du heller inte oroa dig för att din rabatt ska försvinna. När det är dags för en ny ränteperiod ser vi till att du automatiskt får din bästa ränta. 

Att flytta bolånet till oss är enkelt och ofta finns det mycket pengar att spara. Börja med att se vilken ränta du kan få här.

 

Räkna på din bolåneränta


Det ger dig extra rabatt på bolånet!

%

Din boränta beror på

 • Hur mycket du lånar 
 • Bostadens värde
 • Om du har din tjänstepension hos oss
Din ränta
Effektiv ränta

Så här har vi räknat

 • Återbetalningstid 50 år, samma amorteringsbelopp varje månad
 • Månadsvis betalning (totalt 600 avbetalningar)
 • Betalning via autogiro, och därmed inga aviavgifter
 • Ingen uppläggningsavgift

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift eller andra extrakostnader om du använder autogiro. Anledningen till att räntorna ändå skiljer sig åt är att räntan betalas månadsvis, och den nominella räntan baseras på årsränta.

Din rabatt
Lånebelopp
Belåningsgrad
Månadskostnad
efter skatteavdrag
Din rabatt
Din ränta

Så här har vi räknat

 • Återbetalningstid 50 år, samma amorteringsbelopp varje månad
 • Månadsvis betalning (totalt 600 avbetalningar)
 • Betalning via autogiro, och därmed inga aviavgifter
 • Ingen uppläggningsavgift

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift eller andra extrakostnader om du använder autogiro. Anledningen till att räntorna ändå skiljer sig åt är att räntan betalas månadsvis, och den nominella räntan baseras på årsränta.

Belåningsgrad

 • Räntebelopp
  Amortering (minst %,  kr)
  kr

  Vid belåningsgrad över 70 % ska 2 % av total skuld i bostaden amorteras per år.

  Vid belåningsgrad över 50 % upp till och med 70 % ska 1 % av total skuld i bostaden amorteras per år.

  Vid belåningsgrad som högst är 50 % kan amorteringsfrihet beviljas med max 5 år i taget.

  Vid skuldkvot som överstiger 4,5 gånger årsinkomsten tillkommer 1 % amortering per år, oavsett belåningsgrad. Läs mer här

  kr

  Fyll i dina övriga boendekostnader, t ex driftskostnader, månadsavgift, fastighetsavgift och tomträttsavgäld. 


  • Total månadskostnad
  • Skatteavdrag
  • Efter skatteavdrag

*Effektiv ränta 4,12 %

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inkl. avgifter. Vår bästa ränta just nu 4,04 % motsvarar en effektiv ränta på 4,12 %.

Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift för bostadslån och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. 

Den effektiva räntan är lånets totala kostnad uttryckt som en årsränta, alltså vad det kostar om man slår ut räntan över året, inklusive avgifter. Exemplet är baserat på Skandias lägsta ränta med tecknad tjänstepension, en bindningstid på 3 månader, en belåningsgrad på upp till 60 % av bostadens värde, ett bostadspris på 4 000 000 kr och en kontantinsats på 40 %, ett lånebelopp 2 400 000 kr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar) och återbetalningstid 50 år. Totalt ger detta en månadskostnad om 12 080 kr (inkl. amortering om 4 000 kr) och en total kreditkostnad om 4 828 040 kr utan hänsyn till ev. skatteavdrag.

Fler nyheter