Gå till innehåll

Hurra! Vårt sparkonto har utsetts till Årets Sparkonto – eftersom vi höjt sparräntan mest

Vi belönas med utmärkelsen Årets Sparkonto 2022 av Privata Affärer, när de nu utser Sveriges bästa banker och finansiella tjänster. ”Skandia visar vägen för de stora och höjer räntan mest”, skriver de.

Nu får du 2% från första kronan på ditt sparkonto hos oss, utan restriktioner och med insättningsgaranti. Det gör oss till den aktör som höjt sparräntan mest på denna typ av konto i procentenheter i år.

Något som tidningen Privata Affärer tar fasta på. De utser vårt sparkonto till Årets Sparkonto 2022 när de för 32 året i rad genomför sin kartläggning av de svenska bankerna.

"Där sparräntan höjts mest"

”Vi väljer att uppmärksamma det konto där räntan höjts mest sedan årsskiftet. Att det dessutom är en konkurrenskraftig ränta gör inte saken sämre. Banken visar att man som en av de större aktörerna kan erbjuda en konkurrenskraftig ränta”, skriver de. 

– Det är naturligtvis väldigt glädjande att vi prisas för Årets Sparkonto. Som kund hos Skandia kan man förvänta sig bra villkor på ett enkelt sätt för både lån och sparande, det tycker jag det här priset är ett kvitto på, säger Johanna Cerwall, VD Skandiabanken. 

Transparent och schysst

Hos oss behöver du inte förhandla om din boränta, du kan vara trygg med att alltid få bästa möjliga ränta utifrån dina förutsättningar – och vi vill vara lika schyssta när det gäller sparräntan.

– Vi har jobbat mycket med att vara schysta och transparenta när det gäller bolåneräntorna. Vi vill ha samma attityd i inlåningen och ge den ränta vi kan till våra kunder. Vi vill att man ska kunna ha allt från lönekonto till bolån och buffertsparande hos oss, säger Johanna Cerwall.

Spara hos oss – Årets Sparkonto 2022

✔️ Vi har höjt räntan på vårt sparkonto till 2,0% – öppna konto här!
✔️ Vi har höjt räntan på vårt fasträntekonto till 2,9% – öppna konto här!

Självklart gäller insättningsgarantin
Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kronor. Riksgälden ska göra ersättningen tillgänglig för kunden för utbetalning inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. Utöver detta belopp kan kunden få ersättning för insättningar kopplade till vissa särskilt angivna händelser, t.ex. försäljning av privatbostad, erhållet avgångsvederlag och erhållen försäkringsersättning med högst 5 miljoner kronor. För mer information läs mer här.

 

Skippa en förhandling – transparenta bolån

Mycket i vardagen handlar om att ständigt behöva förhandla. Därför tycker inte vi att du också ska behöva förhandla om en schysst bolåneränta. Har du fått nog av din storbank? Flytta ditt bolån till oss. Läs mer om fördelarna med en transparent bank här

Vad kan ett månadssparande ge?

Hoppsan, ett fel uppstod

Andra läser om

Se fler nyheter