Gå till innehåll

Så blir du en magnet – för de bästa medarbetarna

Är du chef eller arbetsgivare? Då vet du hur viktigt det är med välmående anställda. Medarbetare som mår bra gör bättre ifrån sig och trivs bättre på jobbet. Att sätta hälsan i fokus på företaget är helt enkelt en lönsam investering. Men hur blir man en attraktiv arbetsgivare och vad är det viktigaste att tänka på?

Kampen om talangerna är stenhård och många företag lockar med hybridkontor, pingisbord och frukost.

Men det gäller att inte missa det kanske viktigaste av allt för att vara en attraktiv arbetsgivare, nämligen tjänstepensionen.

Maktbalansen har förskjutits - nu är det i allt högre grad arbetstagarna som väljer arbetsgivare och inte tvärtom.

En modern arbetsgivare med hållbar tillväxt i fokus behöver ta hand om sin viktigaste resurs – medarbetarna, säger Jonathan Unander-Scharin företagsrådgivare på Skandia.

Smart hälsoarbete

När medarbetare mår bra ökar förutsättningarna att göra bra ifrån sig. Att sätta hälsan i fokus på företaget är helt enkelt en lönsam investering. Många sjukskrivningar är helt onödiga och kan förhindras med förebyggande och smart hälsoarbete, menar Jonathan Unander-Scharin.

Att vara utan nyckelmedarbetare en längre tid i väntan på vård kan vara förödande för både stora och små företag. De företag som har helheten med tjänstepension, hälsoförsäkring, vårdförsäkring och sjukförsäkring är också friskare företag generellt sett. Och friskare företag är mer lönsamma företag, säger han.

Tillgång till hälsoexperter

Skandia har i många år arbetat med hälsa för att kunderna ska må bra. Skandia Tjänstepension med Hälsa är ensam i sitt slag, då den både skapar ekonomisk trygghet, förebygger sjukskrivning och hjälper till om någon på jobbet trots allt skulle bli sjuk. Med den kostnadsfria hälsoförsäkringen har företagets medarbetare även tillgång till Skandias Hälsosluss, dit alla kan ringa för att tidigt få stöd för att undvika ohälsa som riskerar att leda till sjukskrivning. Här jobbar psykologer, ergonomer, fysioterapeuter och hälso- och rehabvägledare med att ge hjälp och råd.

Hur är läget? Experternas bästa hälsotips

Vi vet att förebyggande arbete lönar sig för alla. Därför har vi byggt in låga trösklar för att man enkelt ska få hjälp i tid. Åtta av tio personer som kontaktar Skandias Hälsosluss gör det i förebyggande syfte, innan det gått för långt. Det ger oss möjlighet att fånga upp problemen i tid och förhindra kostsamma sjukskrivningar, säger Jonathan Unander-Scharin.

Färglatt hjärta

Teckna tjänstepension – hälsoförsäkring ingår just nu

Vi vet att friska och trygga medarbetare skapar välmående företag. Därför har vi utöver sjukförsäkring lagt till en kostnadsfri förebyggande hälsoförsäkring (värde 1 950 kr/år) när du tecknar Skandia Tjänstepension med Hälsa.

Läs mer om vår tjänstepension

Andra läser om

Fler nyheter