Gå till innehåll

Vågar du fråga hur kollegan mår?

Hur vi mår under en arbetsvecka går upp och ner. Att bry sig om varandra på jobbet kan göra skillnad. – Det kan vara svårt att prata om hur vi mår, men att våga fråga är viktigt, säger Cajsa Kaarme hos vår samarbetspartner Sophiahemmet Rehabcenter.

Cajsa Kaarme, hälso- och rehabvägledare hos vår samarbetspartner Sophiahemmet Rehab Center

När vi arbetar hemma kan det vara svårt att fånga upp tecken på att någon mår dåligt. Som kollega eller chef kan man märka det genom att någon i teamet verkar sliten och trött, personen kanske inte är med i det sociala på samma sätt eller presterar sämre i arbetet

– Mår man inte bra presterar man sämre – tankarna finns på ett annat håll helt enkelt, säger Cajsa Kaarme, hälso- och rehabvägledare hos vår samarbetspartner Sophiahemmet Rehab Center.

Till vår Hälsosluss kan alla som har tjänstepension med hälsoförsäkring hos oss ringa för att få hjälp och tidigt stöd för att undvika ohälsa som riskerar att leda till sjukskrivning. Den som ringer får kontakt med en hälso- och rehabvägledare på Sophiahemmet Rehab Center.

Cajsa Kaarme menar att det är viktigt som chef att vara lyhörd och se tidiga tecken på ohälsa.

– När många jobbar på distans kan det vara svårare att upptäcka det. Därför är det viktigt att ta sig tid för videosamtal och inte bara fokusera på prestationen utan även på måendet i samtalet, säger hon.

Hälsovägledarens 3 bästa tips

1. Få stöd

Prata med din chef om du mår dåligt, förutsatt att du har förtroende för chefen. Om chefen inte vet om att du mår dåligt kan du inte heller få hjälp, med exempelvis avlastning.

– Om du inte kan prata med din chef finns det flera vägar. Om du har en hälsoförsäkring genom Skandia kan du kontakta oss. Vi erbjuder professionellt stöd och vård vare sig du pratat med din arbetsgivare innan eller inte. Självklart har vi tystnadsplikt, säger Cajsa Kaarme.

2. Prioritera välmående

Prioritera medarbetarnas välmående. Mår de bra presterar de bättre och du minskar risken för sjukskrivningar. Långsiktigt handlar det bland annat om att skapa en kultur där medarbetarna har respekt och tillit för varandra. Då känner man sig trygg i att berätta om något är svårt och man vågar fråga en kollega som inte verkar må bra.

– I det dagliga stämmer chefen ofta av hur det går med arbetet. Då gäller det att också ta sig tid och fråga ”hur mår du” och vara lite modig och stanna kvar i det samtalet, säger Cajsa Kaarme.

Genom Skandias Hälsosluss får medarbetaren professionell hjälp oavsett om det är i privatlivet eller arbetet som gör att hen inte mår bra och presterar sämre på arbetet. Om medarbetaren medger det så kan du som chef dessutom få stöd kring hur du kan stötta medarbetaren till en långsiktigt hållbar arbetssituation. 

3. Våga fråga

Våga fråga. Många kan tycka det är lite obekvämt att fråga hur någon mår eftersom det kan känns för privat.

– Men utgå från hur du själv vill bli bemött. Visa att du bryr dig. Du behöver inte sitta på några lösningar. Ofta kommer man fram till lösningar själv när man beskriver problemen – så att du som kollega lyssnar är gott nog, säger Cajsa Kaarme.

 

Hur är läget?... Egentligen.

Till Skandias Hälsosluss kan alla som har tjänstepension med hälsoförsäkring ringa. Du får hjälp och stöd tidigt för att undvika ohälsa som riskerar att leda till sjukskrivning. Den som ringer får kontakt med en hälso- och rehabvägledare på Sophiahemmet Rehab Center.

Du kan få hjälp och råd av bland annat av psykologer, ergonomer, fysioterapeuter om du exempelvis känner dig nedstämd, har värk, är stressad eller på annat sätt är i riskzonen för att bli sjukskriven. Det spelar ingen roll om problemen beror på jobbet eller är privata.

Andra läser också om

Fler nyheter