Gå till innehåll

Så får du bästa medarbetarna till företaget

Att locka de bästa medarbetarna till företaget och nå tillväxt genom sina anställda, innebär knivskarp konkurrens. En bra tjänstepension blir en allt viktigare konkurrensfördel för dig som vill attrahera de vassaste medarbetarna till företaget.

Testa om ett av marknadens mest prisvärda tjänstepensionspaket passar dig och ditt företag 

Hur lockar man talanger i dagens stenhårda konkurrens? Svaret är att det inte längre räcker att erbjuda bra lön och förmåner i form av tjänstebil och friskvårdsbidrag.

Helheten är nyckeln i ett modernt ledarskap.

– Vi har fått skifta fokus och jobba med att se till att vi är en attraktiv arbetsplats för att kunna locka riktigt duktiga människor hit till oss, berättar Jonas Kimmehed, vd och majoritetsägare för snabbväxande SQL Systems Sweden.

– Chefer i dag måste ta ansvar för sina anställda – det tror jag är den stora utmaningen för många företag framöver.

Växer så det knakar

För Jonas Kimmehed har de senaste åren varit en spännande resa. Både för företaget men också för honom personligen som ledare och chef.

– Vi har haft en fantastisk utveckling. Vi har dubblats i storlek tre år i rad ungefär, vilket gör att vi har gått från det lilla enmansföretaget eller tremansföretaget till ett lite större företag vilket ställer större krav, säger han.

Att de anställda trivs och mår bra är hans högsta prioritet:

– För mig är det superviktigt att vi har en kultur med högt i tak och en tjänstepension för alla våra anställda, oavsett ålder. Som en del i Skandias tjänstepensionspaket får vi hälsokedjan – det förebyggande hälsoarbetet – på köpet, säger Jonas Kimmehed.

Alla anställda får dessutom möjlighet att träffa en rådgivare för att se över tjänstepensionen.

– Det är väldigt viktigt att de anställda känner delaktighet i sin pension samt får välja var pengarna ska landa, säger Jonas.

Tjänstepension a och o

Trifa Chireh, pensionsspecialist på Skandia, menar att tjänstepensionen är en grundbult och något av en hygienfaktor i varje företags jakt på att bli en attraktiv arbetsgivare.

Den allmänna pensionen utgör för många kanske halva slutlönen då det är dags att gå i pension. Många förväntar sig snarare 80 procent av slutlönen i pension och då måste resterande del komma från tjänstepension och privat pensionssparande.

– Dagens talanger på arbetsmarknaden har givetvis koll på detta. Ju högre lön man har, desto större andel kommer tjänstepensionen att kunna utgöra. Tjänsepensionskoncept ger även trygghet här och nu – både för medarbetare och arbetsgivare, menar Trifa Chireh.

– De företag som har helheten med hälsoförsäkring, tjänstepension, sjukförsäkring och vårdförsäkring, är också friskare företag generellt sett. Och ett friskare företag är ett lönsammare företag – med nöjdare medarbetare.

Testa om ett av marknadens mest prisvärda tjänstepensionspaket passar dig och ditt företag 

Andra läser också om

Till nyhetsarkivet