Gå till innehåll

Nytt erbjudande för bolån – se här vilken ränta du kan få

Skandia lanserar nytt bolåneerbjudande för kunder med tjänstepension i bolaget. Nya och befintliga bolånekunder premieras med en ränta ned till 1,09 procent (effektiv ränta 1,10 procent*).

Se vilken ränta du kan få

Den nya prismodellen började gälla vid midsommar. Med maximal rabatt blir bolåneräntan 1,09 procent (effektiv ränta 1,10 procent*) på 3 månaders bindningstid.  

Utöver tjänstepension spelar lånets storlek, belåningsgrad och sparande också in.

Den rabatt kunden får ligger fast utan återkommande ränteförhandlingar så länge engagemanget kvarstår. Befintliga kunder får en ny bolåneränta utifrån den nya modellen.

– Erbjudandet gäller alla som redan har tjänstepension hos oss och de som flyttar sin tjänstepension till Skandia, säger bolagets bolåneexpert Erik Salzberg.

– I och med detta erbjudande finns vi representerade med bra alternativ för våra kunder i två av deras viktigaste privatekonomiska beslut, det vill säga bolån och pension.

Erik framhåller att man inte ska flytta sin tjänstepension utan att noga ha övervägt för- och nackdelar.

– Innan man flyttar ska man givetvis ta reda på vad det innebär. Om man är osäker på var man har sin tjänstepension kan man logga in på Minpension.se för att ta reda på det.

– Granska och jämför både bolåneerbjudandet och pensionserbjudandet separat. Skandia har bra erbjudanden på båda områdena med konkurrenskraftiga bolåneräntor, historiskt sett bra avkastning på sparande och enligt SKI är våra pensionskunder dessutom marknadens mest nöjda, säger Erik Salzberg.

Rabatt utan att pruta

Skandia var först med en transparent prismodell på bolånemarknaden. Nu förbättrar bolaget alltså ytterligare för sina kunder, med ett helt nytt erbjudande för bolån.

Den nya rabattmodellen gäller alla lån oavsett bindningstid. Skandias rabattmodell är som tidigare fullt transparent. Den ränta som erbjuds baseras på en modell med fyra steg: storleken på lånet, belåningsgraden på bostaden, om kunden har tjänstepension i Skandia samt om kunden har privat sparande i Skandia.

Lägsta räntan som kan erhållas är alltså 1,09 procent (effektiv ränta 1,10 procent*) vid 3-månaders bindningstid.

– Att förhandla om rabatten med banken tycker många är jobbigt, likaså att behöva bevaka så att den inte försvinner. Hos oss ligger rabatten fast och vi är helt transparanta med vad som ger rabatt och på vilket sätt säger Erik Salzberg.

Räkna ut din ränta för bolån i vår bolånekalkyl

 * Effektiv ränta 1,20 %

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inkl. avgifter. Vår bästa ränta just nu 1,19 % motsvarar en effektiv ränta på 1,20 %. 

Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift för bostadslån och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. 

Den effektiva räntan är lånets totala kostnad uttryckt som en årsränta, alltså vad det kostar om man slår ut räntan över året, inklusive avgifter. Exemplet är baserat på Skandias lägsta ränta med en bindningstid på 3 mån, ett bostadspris på 4 000 000 kr och en kontantinsats på 50 %, ett lånebelopp 2 000 000 kr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar) och återbetalningstid 50 år. Totalt ger detta en månadskostnad om 5 316 kr (inkl. amortering om 3 334) och en total kreditkostnad om 2 596 051 kr utan hänsyn till ev. skatteavdrag.