Gå till innehåll

Så lockar ditt företag de bästa medarbetarna

Är du chef eller arbetsgivare? Då vet du hur viktigt det är med välmående anställda. Medarbetare som mår bra gör bättre ifrån sig och trivs bättre på jobbet. Att sätta hälsan i fokus på företaget är helt enkelt en lönsam investering. Men hur blir man en attraktiv arbetsgivare och vad är det viktigaste att tänka på?

Kampen om talangerna är hård och det finns många olika förmåner att locka med. Det gäller att du inte missar det kanske viktigaste av allt för att vara en attraktiv arbetsgivare, nämligen tjänstepensionen som tryggar ”lönen efter karriären”. 

I tider av osäkerhet och mycket förändring ökar behovet av trygghet. Arbetsgivare som erbjuder det kan både locka och behålla duktiga medarbetare. 

– En modern arbetsgivare med hållbar tillväxt i fokus behöver ta hand om sin viktigaste resurs – nämligen medarbetarna, säger Jonathan Unander-Scharin företagsrådgivare på Skandia. 

Smart hälsoarbete 

– När medarbetare mår bra ökar förutsättningarna för dem att göra bra ifrån sig. Att sätta hälsan i fokus på företaget är helt enkelt en lönsam investering. Många sjukskrivningar är helt onödiga och kan förhindras med förebyggande och smart hälsoarbete, menar Jonathan Unander-Scharin. 

– Att vara utan nyckelmedarbetare en längre tid i väntan på vård kan vara förödande för både stora och små företag. De företag som har helheten med tjänstepension, hälsoförsäkring, vårdförsäkring och sjukförsäkring är också friskare företag generellt sett. Och friskare företag är mer lönsamma företag, säger han. 

Vill du också ha ett friskare företag? Se här hur vi kan hjälpa dig 

Tillgång till hälsoexperter 

Skandia har i många år arbetat med hälsa för att kunderna ska må bra. Skandia Tjänstepension med Hälsa är ensam i sitt slag, då den inte bara skapar ekonomisk trygghet utan också förebygger sjukskrivning och hjälper till om någon på jobbet trots allt skulle bli sjuk. 

Med den kostnadsfria hälsoförsäkringen har företagets medarbetare även tillgång till Skandias Hälsosluss, dit de kan vända sig för att tidigt få stöd och hjälp för att undvika sjukskrivning. Här jobbar psykologer, ergonomer, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, yrkeslivsplanerare och hälso- och rehabvägledare med att ge hjälp och råd. 

– Vi vet att förebyggande arbete lönar sig för alla. Därför har vi väldigt låga trösklar för att man enkelt ska få hjälp i tid. Åtta av tio personer som kontaktar Skandias Hälsosluss gör det i förebyggande syfte, innan det gått för långt. Det ger oss möjlighet att fånga upp problemen i tid och förhindra kostsamma sjukskrivningar, säger Jonathan Unander-Scharin. 

Behöver du se över företagets tjänstepension? Vi hjälper dig 

Lyft hela förmånspaketet – inte bara lönen

I kampen om att locka och behålla de bästa medarbetarna är det viktigt att kunna visa att man är en ansvarsfull och attraktiv medarbetare.

Undvik därför den vanliga fällan att fastna i en lönediskussion​ – bredda istället till att berätta om hela ditt smarta förmånspaket. Både när du rekryterar och när du har lönesamtal med befintliga kollegor. 

Andra läser också om

Till nyhetsarkivet