Gå till innehåll

Prisade Gasellföretaget: ”De som jobbar här ska må bra"

En helt platt organisation där man arbetar i självutvecklande team. Så ser det ut på Zozium – som är ett av Sveriges snabbast växande bolag. När konsultbolaget letade tjänstepension föll valet på Skandia. – Det kommer att vara superviktigt i framtiden att vara en bra arbetsgivare som tar hand om sin personal, säger grundaren Helena Hessle.

Behöver du se över företagets tjänstepension? Vi hjälper dig

Sollentunabaserade Zozium är specialister inom ledarskap, projektledning, kvalitetssäkring, validering och processteknik – främst inom life science. Till skillnad från många andra konsultföretag har Zozium hämtat inspiration från den så kallade teal-principen, vilket innebär att man arbetar i självutvecklande team som skapats utifrån behov och frågeställningar. På bolaget finns ingen hierarki och inga chefer.

– Många företag påstår sig ha en platt organisation, men vi är verkligen det på riktigt. De som har mer erfarenhet coachar dem med mindre erfarenhet, det vill säga: vi lär och utvecklar varandra. Alla medarbetare har en specifik roll, en specifik lön och när det är dags att byta roll tillsätter vi ett team som ger feedback och utvärderar om man är redo för nästa steg i ens utveckling, säger Helena Hessle.

"Viktigast att medarbetarna mår bra" 

Att Zozium blev ett Gasellföretag kom enligt Helena Hessle som en överraskning.

– Snabb tillväxt har inte varit prioriterat för vår del, betonar hon.

– Vi har vuxit utifrån det behov som funnits hos våra kunder och hos våra medarbetare. Det viktigaste för oss har varit att hitta rätt personer och att de ska må bra och utvecklas i vår organisation. Eftersom vi är en teal-organisation måste alla känna att alla lever efter vår kompass och våra värderingar.

 

Se filmen där Helena och hennes kollegor berättar mer om Zozium.

Jobbar hårt för friska medarbetare

I en tid där kampen om att attrahera och behålla talangerna är tuff jobbar Zozium hårt för friska och glada medarbetare.

– Vi värnar om vår kultur och gör saker tillsammans eftersom vi inte ses varje dag. Vi gör vårt bästa för att ta hand om varandra och varje konsult har en utsedd coach för utveckling och välmående. Vår snabba tillväxt har inte förändrat sättet vi jobbar på. Tillväxt för oss är att utvecklas, genom att få in nya personer, kulturer och tankesätt, säger Helena Hessle.

Hon framhåller företagets tjänstepensionslösning med fokus på hälsa hos Skandia som en viktig del av företagets erbjudande.

– En av våra grunder är att våra konsulter ska må bra. Eftersom alla våra konsulter är ute hos våra kunder i vardagen är det ännu viktigare att man kan ringa någonstans och få snabb hjälp för att förebygga så att man inte blir sjuk. Vi vill att vår personal ska må bra, och då är det också viktigt att ha bra försäkringar så att man snabbt kan få hjälp om man mår dåligt, håller på att bli sjuk eller är sjuk.

Vill du också ha ett friskare företag? Se här hur vi kan hjälpa dig

Redan från dag ett har ni varit kund hos Skandia?

– Ja. Vi sa från början att vi skulle ha de allra bästa försäkringarna, och vi har alltid fått bästa hjälpen av Skandia.

Enligt Helena Hessle gäller det att fortsatt värna om kulturen även i framtiden – både internt och externt.

– Genom att prata, bry sig och visa omtanke kommer man långt!

 

 

3 enkla frågor för ett friskare företag

Andra läser om

Fler nyheter