Gå till innehåll

”Ryktet går att vi är en bra arbetsgivare”

På stabila familjeföretaget Lidh Reklam i Halmstad är förtroende allt. Både när det kommer till företagskultur och i valet av Skandia som pensionsbolag. – Nöjda medarbetare är nyckeln till framgång, säger Göran Wiberg med 25 år inom företaget.

Lidh

Lidh Reklam är en av pionjärerna inom svensk direktmarknadsföring. Affärsidén är lika briljant som den är enkel: att skicka lokala välkomstbrev till nyinflyttade i landets alla kommuner.

– Vi har stark lokal förankring men är idag verksamma på 350 orter över i stort sett hela Sverige, säger Göran Wiberg.

Vid 62 års ålder har Göran Wiberg nu valt att lämna över stafettpinnen som VD och istället inta rollen som senior rådgivare åt nya ledningen. I maj 2022 går han i pension.

– Det är viktigt att tänka på företaget med också på sig själv. Jag har i alla år haft bra hjälp av Skandia inom allt från VD-avtal till rådgivning kring mina privata pensionsförsäkringar. Det är lätt att skjuta upp sådana frågor och tänka att det är ”många år kvar”. Men rätt vad det är står man där och då är man mycket tacksam att man tog tag i frågan tidigt, säger Göran.

Varför är det viktigt att erbjuda tjänstepension?

– Man vill självklart framstå som ett bra och stabilt företag med ordning och reda. Tjänstepension ger den enskilde individen trygghet och för oss som förtag visar det att vi är en seriös arbetsgivare som månar om våra anställda. Samarbete vi har med Skandia, där vi dessutom erbjuder individuell rådgivning är väldigt uppskattat bland våra medarbetare.

Skandia Tjänstepension med Hälsa - bra för företaget och medarbetaren

Är det viktigt med nöjda medarbetare?

– Jag skulle vilja påstå att nöjda medarbetare är nyckeln till framgång! Vi verkar för samma mål, alla bidrar och en god företagskultur ger goda resultat. Så ja, det är väldigt viktigt för oss att vi har nöjda medarbetare och ett gott betyg är att flertalet av våra medarbetare har arbetat länge, i många fall 20 år eller mer.

Vad tycker du om Skandia?

– Jag är väldigt nöjd! Skandia är ett stort och tryggt företag med kunden i fokus. Vi har haft väldigt, väldigt, väldigt bra relationer med Skandias rådgivare genom åren, där stor vikt lagts vid det personliga bemötandet och servicen. Vi hanterar våra tjänstepensioner och försäkringar flexibelt och enkelt via verktyget Skandia Företag. Det är smidigt att själv kunna uppdatera uppgifter och man får en bättre överblick och kontroll.

Varför är det smart att också ha hälsoförsäkring?

– Att ha friska medarbetare är jätteviktigt och en win-win för alla! Det är viktigt att finna work/life balance. Förebyggande insatser är en liten investering kontra sjukskrivna medarbetare med allt vad det innebär. Där fyller hälsoförsäkringen en viktig funktion som erbjuder hjälp innan det gått för långt.

Skaffa hälsoförsäkring – för friskare medarbetare

Har ni haft användning av försäkringen?

– Jag har medarbetare jag jobbat med i 20-30 år. Andra kortare tid men som är lika viktiga. Vi är som en familj. Och familjen månar man om. Den skall må bra. Det är viktigare än pengar! Under en lång karriär hamnar de flesta förr eller senare i någon form av livskris. Då är det fantastiskt att kunna erbjuda Skandias Hälsosluss, dit medarbetarna kan vända sig för att få hjälp oavsett om det är problem i jobbet eller privat. Vi har haft flera medarbetare som snabbt har fått hjälp och funnit stort stöd i att vi kunnat erbjuda denna tjänst vilket i stort har påverkat deras hälsa positivt. Detta är personligen väldigt viktigt för mig där jag upplevt att det gjort stor skillnad.

Har du några tips till andra chefer?

– Lönen är idag bara en del, men viktigast av allt är företagskultur, arbetsglädje, delaktighet och ett inkluderande ledarskap. Högt förtroende ger högt engagemang! Självklart erbjuder vi också friskvård, möjlighet till träning under arbetstid, goda pensionsförmåner och möjlighet till löneväxling. Folk trivs hos oss och ryktet går ”på stan” om att vi är en bra arbetsgivare. Det gör att vi kan välja och vraka bland folk när vi ska anställa!

Få ett friskare företag

Vi är ensamma i Sverige om vår Hälsokedja – försäkringar och kompletterande tjänster som bidrar till friskare medarbetare och ökad lönsamhet.

Det här får du hos oss

Andra läser om

Fler nyheter