Gå till innehåll

Så lockar hon de skarpaste hjärnorna – med de varmaste hjärtana

För konsultbolaget Amesto Solutions i Göteborg är kulturen och medarbetarnas välmående allt. – Vi måste ha nöjda medarbetare, annars får vi inte nöjda kunder, säger företagets vd Ulrika Bromander och berättar varför hon valt Skandia som pensionsbolag.

Med hjälp av en stark kultur och värdeord som bekräftelse, engagemang och kundupplevelse har Amesto som motto att rekrytera ”de skarpaste hjärnorna med de varmaste hjärtana”.

För att trivas bör man vara en person som gillar att göra gott för världen, att utmana sig själv och andra i att bli bättre.

– En stark kultur är väldigt viktigt för identiteten och sammanhållningen. För att kunden ska bli nöjd måste vi ha nöjda medarbetare. Det är jätteviktigt att tillgodose medarbetarnas behov av en bra livskvalitet, säger Ulrika.

Nya möjligheter

Amesto Solutions hjälper företag med digitalisering och automatisering. Molnbaserade lösningar på marknaden innebär en enorm förändring för Amestos kunder, som helt plötsligt får nya möjligheter till besparingar och ökad effektivitet.

– Vi är den tänkta ledaren inom vår bransch och har fokus på värderealisering för våra kunder. Vår vision är att inte ta betalt på traditionella timmar utan i paritet med det värdeskapande vi ger kunden, säger Ulrika Bromander.

– I slutändan är allt vi gör med digitalisering för att skapa en hållbar värld som våra barn och barnbarn kan leva vidare i, säger hon.

”Lugn och säkerhet”

Amestos mål är helt enkelt att vara ett grymt ställe att arbeta på (”an awesome place to work”). En viktig pusselbit är att erbjuda tjänstepension.

– Att kunna erbjuda ett bra tjänstepensionspaket skapar ett lugn och en säkerhet för våra medarbetare. De behöver inte oroa sig för hur det kommer att bli för dem senare i livet. Idag är det också så komplicerat att det är otroligt tacksam att ha en professionell rådgivare som skapar individuella lösningar med varje medarbetare, säger Ulrika Bromander och tillägger att hon är ”genuint jättenöjd med Skandia”.

Vilken tjänstepension passar ditt företag?

Testa vår guide

– Jag är positivt överraskad över hur proaktivt Skandias representanter arbetar med oss, säger hon.

– De är verksamhetsnära och tar ett helhetsgrepp med fokus på våra medarbetare. De är verkligen med och skapar en positiv upplevelse av Amesto!

Nära relation

Med vårt tjänstepensionspaket kan chefer och medarbetare få riktigt bra förmåner. I paketen ingår förutom sjuk- och förebyggande hälsoförsäkringar också trygghets- och placeringsrådgivning.

– Det är väldigt roligt att på nära håll få följa Amestos resa. De har ett imponerande driv vad gäller kultur, tjänstepension och trygghet för medarbetarna, säger Josefine Lundkvist, företagsrådgivare på Skandia i Göteborg.

Bredden i vårt utbud av tjänster sparar enligt Ulrika Bromander tid för henne som företagsledare.

– När jag till exempel har en arbetsrättslig fråga kan jag få hjälp av Skandia. Det utöver rena pensions-, sjuk- hälso- och sjukvårdsförsäkringar är uppskattat. Vi upplever också att de placeringsråd vi får ger bra avkastning, säger hon.

Viktigt må bra

Hur du mår och hur du har det privat påverkar naturligtvis också hur du har det på arbetet. Och vice versa.

– Därför är det viktigt för oss att hitta en partner som Skandia som ständigt arbetar tillsammans med oss för att säkra att våra medarbetare mår bra, säger Ulrika Bromander. 

Amesto Solutions mäter varje månad medarbetarupplevelsen och kompletterar det med frågor kring upplevelsen av ledarskapet. Ledningsgruppen arbetar dels med utgångspunkt i hur medarbetarna har det, dels utifrån feedback från kunderna.

– Pengarna, det ekonomiska resultatet kommer sedan som ett kvitto på om vi har gjort ett bra arbete med kunder och medarbetare, säger Ulrika och berättar att hon drivs av att se sina medarbetare utvecklas, må bra och våga göra saker som de inte gjort förut.

På så sätt kan de hela tiden bygga på sin erfarenhet och självkänsla.

– Det är viktigt för mig att skapa en arbetsplats där medarbetarna trivs och har roligt! säger Ulrika.

Amesto Solutions -Soffa.jpg

Hälsa i fokus

När medarbetarna mår bra ökar förut­sättningarna att göra bra ifrån sig och trivas på jobbet. Som kund hos oss, med försäkringar inom Hälsokedjan, får Amesto Solutions kostnadsfri tillgång till en hälsoapp – en uppskattad förmån för alla medarbetare.

– Vi har i många år arbetat med att uppmuntra rörelse. ”Walk and talk” är ett etablerat och uppskattat initiativ. Hälsoappen har vi precis satt igång med och tanken är att vi ska öka engagemang och rörelseglädje genom att börja utmana oss själva i att bli bättre. Med stegtävlingar, ”bergsbestigningar” osv samt deltagande i hälsoappens generella utmaningar.

Är det viktigt för bolagets välmående att ha välmående anställda?

– Det är enormt dyrt att ha sjuka medarbetare, speciellt när man har så många specialister som vi har. Att röra på sig och må bra psykiskt är förutsättningar för att hålla sig frisk och om man mot förmodan skulle bli sjuk eller må mindre bra är det viktigt för oss att medarbetarna får snabb hjälp, säger Ulrika Bromander.

Så fungerar vår hälsoförsäkring

Tänk på

Eftersom det här handlar om sparande i någon form vill vi påminna om att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras  kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan dock alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Andra läser också om

Till nyhetsarkivet