Gå till innehåll

Nya tjänstepensionen med hälsan i fokus

Medarbetare som mår bra gör bättre ifrån sig och trivs bättre på jobbet. Därför lanserar vi nu ett nytt prisvärt tjänstepensionserbjudande, Skandia Tjänstepension med Hälsa. – En modern arbetsgivare med hållbar tillväxt i fokus behöver ta hand om sin viktigaste resurs – medarbetarna, säger Jonathan Unander-Scharin, företagsrådgivare på vårt kontor i Danderyd.

Jonathan Unander-Scharin

Läs mer om Skandia Tjänstepension med Hälsa

Är du chef eller arbetsgivare? Då vet du hur viktigt det är med välmående medarbetare. Vi har i många år arbetat med hälsa för att våra kunder ska må bra.

– När medarbetare mår bra ökar förutsättningarna att göra bra ifrån sig. Att sätta hälsan i fokus på företaget är helt enkelt en lönsam investering, säger Jonathan Unander-Scharin.

Skandia Tjänstepension med Hälsa är ensam i sitt slag, då den både skapar ekonomisk trygghet, förebygger sjukskrivning och hjälper till om någon på jobbet trots allt skulle bli sjuk. Det handlar om en heltäckande och prisvärd lösning med tillgång till våra sparformer och med gott om placeringsalternativ som bidrar till en hållbar utveckling.

"Friskare företag mer lönsamma"

I lösningen ingår uppstartsrådgivning till alla medarbetare och inledande rådgivning för företaget som också följs upp varje år.

– I dag är det många som har svårt att hitta kompetent personal. Om du ska vara en attraktiv arbetsgivare 2021 måste du ha ett bra helhetskoncept med tjänstepensionsförmåner, säger Jonathan Unander-Scharin.

– De företag som har helheten med tjänstepension, hälsoförsäkring och sjukförsäkring är också friskare företag generellt sett. Och friskare företag är mer lönsamma företag, fortsätter Jonathan. 

Hälsoförsäkring för friskare medarbetare

Tillgång till hälsoexperter

Med Skandia Tjänstepension med Hälsa ingår också vår Hälsosluss, dit alla kan ringa för att få tidigt stöd för att undvika ohälsa som riskerar att leda till sjukskrivning. Här jobbar psykologer, ergonomer, fysioterapeuter och hälso- och rehabvägledare med att ge hjälp och råd.

– Vi vet att förebyggande arbete lönar sig för alla. Därför har vi byggt in låga trösklar för att man enkelt ska få hjälp i tid. Åtta av tio personer som kontaktar vår Hälsosluss gör det i förebyggande syfte, innan det gått för långt. Det ger oss möjlighet att fånga upp problemen i tid och förhindra kostsamma sjukskrivningar, säger Jonathan Unander-Scharin.

9 av 10 chefer rekommenderar hälsoförsäkringen

Vår senaste kundundersökning visar att nio av tio chefer skulle rekommendera hälsoförsäkringen till andra.

– Som chef eller vd för ett företag kan det vara tryggt att veta att ens medarbetare kan få professionell hjälp om de inte mår bra. Det visar på omtanke om medarbetarna och ger en trygghet i att veta att risken minskar för att ohälsan leder till sjukskrivning, något som varken den enskilda eller företaget mår bra av, säger Jonathan Unander-Scharin.

– Vi på Skandia har jobbat länge med förebyggande hälsa och har tillsammans med våra kunder kunnat minska sjukfrånvaron bland företagen med 60 procent, fortsätter Jonathan.

Vi vill att ditt företag och dina medarbetare ska må bra

Vi vet att friska och trygga medarbetare skapar välmående företag. Därför erbjuder vi en heltäckande och prisvärd tjänstepension med extra fokus på hälsa, Skandia Tjänstepension med Hälsa.

Ta reda på mer

Hjärta

Skandias Hälsosluss

Vi finns här för dig som vill prata. Har du vår hälsoförsäkring via jobbet kan du ringa Skandias Hälsosluss, 0771-51 55 10. Här möter du psykologer, ergonomer, hälso- och rehabvägledare och fysioterapeuter online eller per telefon.
 
Har du vår hälsoförsäkring? Logga in på skandia.se och se under "Min översikt". 

Andra läser också om

Till nyhetsarkivet