Gå till innehåll

”Medarbetarna vår absolut viktigaste tillgång”

Snabbväxande techbolaget Wolt rekryterar i en rasande takt. Allt större fokus läggs på rollen som arbetsgivare, där kulturen är allt. – Medarbetarna är vår absolut viktigaste resurs, säger företagets Sverigechef Carl Zetterqvist, som valt Skandia för tjänstepension med hälsoförsäkring.

Medarbetare Wolt

Det har gått snabbt. Mycket snabbt.

Idag levererar Wolt mat på ca 20 orter i Sverige via sin app. Internationellt handlar det om över 180 städer i 23 länder.

– Efterfrågan är mycket stor och vi etablerar oss ständigt på nya platser. Affärsmodellen är extremt skalbar och vi kan erbjuda en bra service i städer av alla storlekar, säger Carl Zetterqvist.

Hårda krav på arbetsgivaren

Wolt har idag ca 100 anställda, varav ett 40-tal på heltid. Carl Zetterqvist och hans team bedriver vad han kallar för ”en gedigen rekryteringsprocess”. Kulturen är familjär och präglas av öppenhet, högt i tak, driv och passion. Den som kommer med en bra idé har stora möjligheter att förverkliga den.

– Folk vill ha spännande jobb där de känner att de gör skillnad och många ställer idag därför allt hårdare krav på oss som arbetsgivare. Det gäller inte bara att skapa bra arbetsmiljö och en attraktiv företagskultur, utan handlar också vilken typ av arbetsutrustning och vilka försäkringar som finns på plats. Det är viktigt med en bra tjänstepensionslösning, som ju påverkar medarbetarnas privata ekonomi över tid, säger Carl.

Skandia Tjänstepension med Hälsa - bra för företaget och medarbetaren

Kampen om talangerna är hård. Wolts vd har som ambition att varje medarbetare ska trivas och stanna kvar länge på bolaget. Det är viktigt att det, som han uttrycker det, blir ”en bra fit” mellan medarbetare och företag.

– Om du lyckas med rekryteringen skapas något magiskt när dessa personer samlas, hjälper och stöttar varandra. Och det tycker jag vi har lyckats med. Vi har haft väldigt låg personalomsättning, men det är ett arbete som man som arbetsgivare ständigt behöver investera i. Tillsammans kan vi påverka och utveckla både bolaget, industrin och samhället i stort.

”Flexibelt och användarvänligt”

Wolt har på kort tid gått från att vara ett startupbolag till att bli en allt större aktör i samhället. Wolt erbjuder idag ett paket med pension, sjuk- och hälsoförsäkring samt gruppförsäkring för heltidsanställda. Samtidigt pågår ett arbete för att hjälpa de frilansande buden på plattformen att komma vidare på arbetsmarknaden och ytterligare integrera sig i samhället. Just nu genomförs pilotprojekt såsom mentorsprogram och språkkurser.

– Många bud vill etablera sig i Sverige och komma vidare till mer kvalificerade arbeten och vi hoppas att det här projektet ska ge fler personer verktyg att ta nästa steg. Om det fungerar så bra som vi tror, hoppas vi kunna inspirera både företag och politiker att testa nya lösningar som kan bidra till en mer välfungerande arbetsmarknad, där gig-ekonomin är en naturlig del, säger Carl.

Wolt använder Skandia Företag, som är en kostnadsfri tjänst som gör det enklare att hålla koll på företagets och medarbetarnas tjänstepensioner och försäkringar. Med hjälp av det digitala verktyget får Carl Zetterqvist en bra översikt med all information samlad på en plats, där han snabbt och enkelt kan göra ändringar, oavsett tid på dygnet.

– Det är väldigt viktigt att allt sköts på rätt sätt. Som administratör är det enkelt för mig att snabbt göra uppdateringar i systemet och lägga till personer som ska omfattas av olika lösningar. Jag behöver på så sätt inte kontakta Skandia med e-post och vänta på svar. Ändringen sker i realtid. Det är väldigt flexibelt och användarvänligt, säger han.

Minskar sjukfrånvaron

Enligt Carl Zetterqvist finns ett starkt samband mellan medarbetarnas välmående och bolagets utveckling. Hans prio som vd är därför att skapa bra arbetsmiljö.

– Vi har via vår tjänstepension med hälsoförsäkring i Skandia tillgång till olika experter inom fysisk och mental hälsa. Dessa kan våra medarbetare ta kontakt med förutsättningslöst och anonymt för att få hjälp, även inom områden som inte handlar om jobbet. Det är ett mycket bra sätt att undvika kostsam långtidsfrånvaro och en högre medarbetarnöjdhet. Att bygga upp en verksamhet är ett arbete som sker över en längre tid där motiverade och friska medarbetare är kritiskt för den fortsatta framgången.

 

Vi vill att ditt företag och dina medarbetare ska må bra

Vi vet att friska och trygga medarbetare skapar välmående företag. Därför erbjuder vi en heltäckande och prisvärd tjänstepension med extra fokus på hälsa, Skandia Tjänstepension med Hälsa.

Ta reda på mer

 

Andra läser om

Fler nyheter