Gå till innehåll

Chefer: "Stödet hos Hälsoslussen betyder väldigt mycket”

Att som arbetsgivare satsa på hälsa lockar inte bara vassa talanger – det kan också leda till färre kostsamma sjukskrivningar. – För att vara en attraktiv arbetsgivare idag så ser jag hur den här förmånen har stor betydelse, säger Jonathan Unander-Scharin, företagsrådgivare på vårt kontor i Danderyd.

Jonathan Unander-Scharin

Hälsoförsäkring för friskare medarbetare

Jonathan träffar dagligen chefer och arbetsgivare, som alla brottas med samma fråga: hur kan företaget locka – och behålla – de bästa medarbetarna i dagens knivskarpa konkurrens?

Svaret är att det inte längre räcker med en fin adress, tjänstebil och lunchkuponger.

Idag behövs både en bra tjänstepension och smarta förmåner inom området hälsa.

Ökade förväntningar

Förväntan på vad ett företag har att erbjuda och även vad det har för värderingar har enligt Jonathan Unander-Scharin ökat.

– Att veta att företaget där du är anställd har tagit höjd för att du själv eller någon av dina kollegor kan må dåligt och att det finns bra stöd att få, gör företaget attraktivare, säger han.

Då tjänstepensionen kan kännas som något som ska ske längre fram i tiden, är hälsa något som ofta upplevs närmare och mer här och nu. Till vår Hälsosluss kan alla som har  tjänstepension med hälsoförsäkring  hos oss ringa för att få hjälp och tidigt stöd för att undvika ohälsa som riskerar att leda till sjukskrivning. Den som ringer får kontakt med en hälso- och rehabvägledare hos vår samarbetspartner Sophiahemmet Rehab Center.

Så fungerar vår hälsoförsäkring

– Vetskapen om stödet hos Hälsoslussen betyder väldigt mycket för många arbetsgivare och chefer, säger Jonathan Unander- Scharin.

En hälsoförsäkring ger snabb tillgång till proaktiv hjälp, utan att det behöver ha hänt så mycket. Det kan exempelvis vara stress eller något fysiskt. Det är en win-win, där både företag och medar betare tjänar på att undvika långa och kostsamma sjukskrivningar.

– Som chef eller vd för ett företag kan det vara en trygghet att veta att ens medarbetare kan få professionell hjälp om de inte mår bra, oavsett om det handlar om psykiska eller fysiska besvär. Det visar både på omtanke om medarbetarna och en trygghet i att veta att risken för att ohälsa inte ska leda till sjukskrivning, något som varken den enskilda eller företaget mår bra av, säger Jonathan.

Välj rätt tjänstepension för ditt företag

Med våra paket för tjänste­pension med hälsoförsäkring kan du ge dina medarbetare riktigt bra personal­förmåner. 

Testa vår guide

Andra läser också om

Till nyhetsarkivet