Gå till innehåll

Gasellföretagen berättar: Därför satsar vi på hälsa

Martensson Consulting och Work System växer så det knakar och har båda utsetts till Gasellföretag i Dagens industri flera år i rad. När de letade tjänstepension och hälsoförsäkring föll valet på Skandia. – Vi vill ta ansvar och vara en attraktiv arbetsgivare där folk vill arbeta, säger entreprenören Nils Mårtensson.

Tjej som löptränar

Att bli Gasellvinnare en gång är en prestation.

Att vinna Sveriges kanske mest prestigefyllda företagstävling flera år i rad är en superbedrift.

Entreprenörerna Nils Mårtensson, vd och grundare av konsultföretaget Martensson Consulting, och David Nord, ägare och medgrundare av bilinredningsbolaget Work System, har uppenbarligen vad som krävs.

Utan välmående – inget värde
Med den kraftiga expansionen och utvecklingen har det dykt upp nya utmaningar. Hur hittar man de bästa anställda och hur behåller man dem? Och vilka förmåner ska man erbjuda som modern arbetsgivare?

– Vårt absolut största fokus i dagsläget är att vara en bra arbetsplats, där människor vill vara och vill arbeta, säger David Nord.

Han får medhåll av Nils Mårtensson, som menar att dagens arbetsgivare måste kunna erbjuda det bästa.

– Som arbetsgivare måste vi kunna erbjuda det bästa och se alla anställda. Vi pratar mycket om mjuka värden. Välmående medarbetare betyder allt. Utan välmående medarbetare – inget värde i företaget, säger Nils.

– Vi tror på varje individs utveckling och att det är det som i grund och botten driver företagets utveckling. Visionen är att vi ska fortsätta växa men viktigast är att fortsatt vara ett starkt företag med medarbetare som trivs, utmanas och utvecklas. Känslan det skapar är fantastisk, fortsätter han.

Attraktiv arbetsgivare
Både Nils Mårtensson och David Nord framhåller företagets tjänstepensionslösning som en viktig del av erbjudandet.

– Vi vill ta ansvar och vara en attraktiv arbetsgivare, där folk vill arbeta. För oss är Skandia en naturlig partner. De är enkla och personliga och det långsiktiga samarbetet ligger helt i linje med våra värderingar. Och den förebyggande hälsoförsäkringen som ingår i pensionspaketet gör att vi kan fånga upp tidiga signaler och jobba proaktivt med vår hälsa, säger Nils.

– Ju fler anställda vi blir, desto mer tänker vi på att rekrytera väldigt bra, hungriga individer. Då blir tjänstepensionen en väldigt viktig del i hela vårt erbjudande. Jag kände att Skandia är det pensionsbolag som är bäst inom det området och mest fokuserad på det man gör, säger David.

Så fungerar hälsoförsäkringen

Proaktiv hälsa
Vardagen är ansträngd för dig som är chef. Högt tempo, stort ansvar, växande personalgrupper, högar av administrativt arbete.

En ständigt återkommande huvudvärk är risken för sjukskrivningar bland personalen. Det är därför vi erbjuder en hälsoförsäkring, som inte bara ger rehabilitering för att snabbt komma tillbaka. Den innehåller även samtalsterapi, tidiga insatser och rådgivning för att om möjligt helt undvika sjukskrivning.

Allt detta gör att nio av tio chefer skulle rekommendera vår hälsoförsäkring till andra, enligt en färsk kundundersökning. 

– Den förebyggande hälsoförsäkringen som ingår i pensionspaketet gör att vi kan fånga upp tidiga signaler och jobba proaktivt med vår hälsa, säger Nils Mårtensson.

– Det är väldigt bra att vi får hälsoförsäkringen på köpet, säger David Nord.

– Vi måste ha välfungerande medarbetare som har work-life balance och kan prestera på daglig basis. Har vi en hälsosam och stimulerande arbetsplats som utvecklar människor, då skapar vi en bra arbetsmiljö. Att ta hand om personalen är ju a och o om du ska kunna rekrytera i framtiden också, säger han.

10 skäl att skaffa en hälsoförsäkring

  1. Vi gör ingen skillnad på om dina problem gäller jobbet eller privatlivet.
  2. Du får hjälp tidigt för att undvika sjukskrivning, om du exempelvis har värk, känner dig stressad eller nedstämd.
  3. Det är lätt att komma i kontakt med vår hälsosluss.
  4. Du får stöd av ett professionellt team att hitta balans i arbetet och privatlivet.
  5. Du kan välja att kontakta vår Hälsosluss antingen själv utan att berätta för din arbetsgivare eller i samarbete med din arbetsgivare.
  6. Din hälso- och rehabvägledare koordinerar stödet och följer dig från start till dess att behandlingen är avslutad.
  7. Förutom fysiska möten finns det möjlighet till besök online via en säker videoplattform.
  8. Rehabilitering för att du snabbt kan komma tillbaka till jobbet.
  9. Som chef blir det enklare att ta samtal med medarbetarna som inte mår bra för du kan direkt erbjuda dem snabb hjälp.
  10. Hälsoförsäkringen är tillagd utan kostnad när du har tjänstepension med sjukförsäkring via jobbet hos oss.

Få snabb och förebyggande hjälp med vår hälsoförsäkring.

Andra läser också om

Fler nyheter