Gå till innehåll

Så kan ni bygga hälsa, hållbara medarbetare och ett friskare företag

Att satsa på hälsan på arbetsplatsen är inte bara en investering i medarbetarnas välmående utan också i företagets långsiktiga framgång. Med vårt hälsoerbjudande har ditt företag möjlighet att skapa en hållbar arbetsmiljö, och främja en friskare och mer produktiv arbetsvardag. Här berättar vi mer om allt som ingår och kan inkluderas – så att du kan täcka just era behov.

Se filmen med Johan Beckman, kundsamordnare från vår samarbetspartner Sophiahemmet Rehab Center och Martin Forslund, grundare av hälsoappen Wellr.  

Vi har tillsammans med våra företagskunder under de senaste 15 åren lyckats minska antalet sjukskrivningar på företagen genom en långsiktig satsning på förebyggande insatser.  

Johan Beckman, från vår samarbetspartner Sophiahemmet Rehab Center, framhåller att en modern arbetsgivare med hållbar tillväxt i sikte bör betrakta medarbetarna som den viktigaste resursen. 

– Många sjukskrivningar är helt onödiga. I stället kan man satsa på förebyggande insatser och smart hälsoarbete, säger han. 

Hälsokedjan och extra tjänster 

Vårt helhetserbjudande Hälsokedjan består av sjukförsäkring med hälsoförsäkring samt vårdförsäkring, och syftar till att bidra till tryggare, friskare medarbetare och en bättre företagshälsa.  

Hälsokedjan går även att komplettera med olika arbetsmiljö- och hälsotjänster, som föreläsningar eller workshops kring organisatorisk och social arbetsmiljö, psykisk ohälsa och återhämtning samt Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Även hälsoundersökningar, hälsotest och beroendeutredningar är exempel på tjänster som går att lägga till. 

Det finns flera fördelar för ett företag att välja att köpa arbetsmiljö- och hälsotjänster via oss på Skandia och vår samarbetspartner Sophiahemmet Rehab Center. Vi har kvalitetssäkrat tjänsterna, både vad gäller leverantörer och innehåll. Dessutom finns en koppling till försäkringslösningen.  

– Är det så att individen har problem som dyker upp under föreläsningen eller workshopen så kan vi direkt hänvisa dem vidare till Hälsoslussen. Det avlastar också arbetsgivarna att inte behöva kvalitetsgranska och ta in egna offerter. Det här är någonting som vi har tagit fram för arbetsgivarnas skull och för att vi är en trygghetspartner inom hälsa, säger Johan Beckman och riktar en uppmaning till alla arbetsgivare: 

– Se till att ligga i framkant när det gäller det här. Gå gärna in och titta på vår hemsida och se vilka tjänster som finns så att du har koll när det dyker upp framtida behov.   

Alla våra arbetsmiljö- och hälsotjänster hittar du på Hälsoslussen för arbetsgivare. 

Hälsoappen Wellr 

Även hälsoappen Wellr ingår kostnadsfritt för medarbetare med försäkring, och är ett kraftfullt verktyg för att främja ett hållbart arbetsliv och friskare medarbetare. Martin Forslund, grundare av Wellr, förklarar att appen kan inspirera och motivera till en sundare livsstil genom att inkludera träning, sömn, kost, stress och mental hälsa. 

– Det är också ett enkelt och roligt sätt att bredda sitt hälsoserbjudande, och någonting som medarbetarna gillar, säger han. 

I Wellr får medarbetarna en egen hälsoprofil och individanpassade hälsoplaner utifrån sina behov och förutsättningar. Man kan också skapa rörelseutmaningar för hela företaget, eller utmana sig själv eller en kollega. Som företag kan man få överskådliga rapporter på hälsostatistik på en aggregerad nivå och på så sätt följa hälsoutvecklingen över tid och göra rätt typ av insatser. All data lagras i Sverige på svenska servrar.  

Läs mer om hälsoappen Wellr här 

3 enkla frågor för ett friskare företag

Andra läser också om

Fler nyheter