Gå till innehåll
Portfölj, nycklar, papper och kaffekopp på bord

Investeringssparkonto (ISK) – kom igång på 3 minuter

  • Enkelt att spara i fonder, aktier och andra värdepapper 
  • Kostar 0 kr att öppna och har fria uttag
  • Ingen vinstskatt – istället betalar du en låg schablonskatt (0,375 % för 2017) 

Spara i fonder och aktier utan deklarationskrångel. Logga in med BankID och starta direkt. Är du inte kund hos oss blir du det enkelt på vägen.

Öppna investeringssparkonto

Så fungerar investeringssparkonto

Med ett investeringssparkonto (ISK) kan du spara i fonder, aktier eller andra värdepapper. Det passar bäst för dig som vill köpa och sälja ganska ofta, eftersom du inte behöver skatta på vinsterna eller redovisa vinster och förluster i deklarationen.

Iställlet för att betala 30 % vinstskatt på alla dina vinster så betalar du en låg skatt på kapitalet varje år (0,453 % för 2019). 

Investeringssparkonto – spara på kort eller lång sikt

Kontot passar både för kortare och längre sparmål. Ett månadssparande i fonder ger ofta bättre avkastning än ett vanligt bankkonto. 

Ta ut pengarna när du vill 

Själva kontot kostar 0 kr och du kan ta ut dina pengar när du vill utan avgift. Alla skatter hanteras separat och dras inte från ditt konto. Det som kostar är själva värdepappershandeln (t ex courtage och fondavgifter), som du betalar även när du sparar direkt i aktier och fonder.

Öppna ett investeringssparkonto på 3 minuter

Klicka på knappen nedan så kommer du vidare. Är du inte kund hos oss än kan du ändå logga in med BankID. Enkelt och smidigt! 

Öppna investeringssparkonto

Vill du läsa mer om investeringssparkonto?

Inte bestämt dig än? Här hittar du mer detaljerad information om kontot.

Mer om investeringssparkontot (ISK)