Gå till innehåll

Utmärkelser

Vi älskar att få beröm för vårt arbete, för då vet vi att vi är på rätt väg. Men allra viktigast är förstås att våra kunder gillar det vi gör. Här är några av de utmärkelser vi fått.

Årets livförsäkrings­­bolag 2016

Vi har blivit utnämnda till Årets livförsäkrings­­bolag 2016, av Söderberg och Partners. Med motiveringen: "Skandia har levererat en väldigt god riskjusterad avkastning på sina tillgångar. Livbolaget har under året hanterat överskottet bra och utför dessutom ett bra hållbarhetsarbete som belönas med grönt hållbarhetsbetyg."

Årets branschfond 2016 – Skandia Time Global

Skandia Time Global har utsetts till årets branschfond av Fondmarknaden med motiveringen: "I en kategori där många olika branschinslag förekommer har vi utsett en fond som placerar huvudsakligen inom teknologisektorn och uteslutande i stora bolag i stora marknader och vars risk ligger i genomsnittet för sin kategori. Fonden har, trots större nedgångar i vissa placeringar, lyckats att erövra förstaplatsen vilket vi ser som ett starkt tecken."

Fortune’s Change the World list 2016 – Skandia ett bolag som förändrar världen

Fortune’s Change the World list 2016

Fortune Magazine Change the World List syftar till att uppmärk­samma företag som har gjort en viktig social eller miljömässig skillnad genom sin affärsidé. Det handlar om företag som tagit hållbarhetsarbetet till en ny nivå för att skapa affärsmöjligheter. 

Skandia intar plats 20 av 50 bolag i världen, detta som enda svenska bolag. Skandias framgångsrika arbete med att minska ohälsa avgjorde toppnoteringen.

Läs mer om vår utmärkelse

Bästa hållbarhetschef 2015

Årets livförsäkringsbolag Skandia

"Lena Hök har inte bara gjort en värdefull insats för sitt företag, utan också bidragit till att göra det svenska samhället till en bättre plats" skriver juryn i sin motivering.

Lena Hök har sedan 2011 ansvaret att leda och utveckla Skandias hållbarhetsarbete och integreringen av hållbarhet i hela koncernen.

Läs mer om Lena Höks arbete

Hållbar fondförsäkring 2015

Vi har fått grönt betyg i hållbar fondförsäkring 2015 av Söderberg & Partner. Tre bolag får godkänt, grönt ljus, varav Skandia är ett.

Spara i vår fondförsäkring

Årets livförsäkringsbolag 2015

Vår strävan efter stabil avkastning på lång sikt samt vårt arbete mot en mer hållbar investeringsstrategi är två framgångsfaktorer.


  • Skandia har utsetts till årets livbolag 2014 vid Insurance Awards som arrangeras av Risk & Försäkring i samarbete med IFU. Motiveringen lyder:

    ”Skandia hade branschens högsta avkastning inom tradliv under 2014. Bolaget erbjuder en diversifierad placeringsportfölj inklusive alternativa placeringar för att erbjuda en stabil avkastning på lång sikt. 2014 investerade Skandia 2 miljarder kronor tillsammans med Vattenfall i fyra nya vindkraftsparker i Sverige, vilket är ett viktigt steg mot en mer hållbar investeringsstrategi.”

    – 2014 var ett oerhört starkt år för Skandias traditionella livförvaltning. Det är glädjande för oss att få ta emot denna utmärkelse som ett kvitto på de långsiktiga värden vi levererar till våra kunder. Att arbetet med alternativa investeringar inom kapitalförvaltningen uppmärksammas känns extra positivt, sa Skandias tidigare koncernchef Bengt-Åke Fagerman om priset.

Årets livförsäkringsbolag 2014

Årets livförsäkringsbolag SkandiaSöderberg & Partners  rankar Skandia som bästa livförsäkringsbolag, med motiveringen:

"Skandia Liv har levererat en mycket god avkastning till sina sparare under 2014 och ligger i framkant med sitt fokus på den strategiska tillgångsallokeringen."

Spara med garanti

Årets utveckling 2014

Årets utveckling 2014 enligt Bankbetyg

Bankbetyg har gett Skandia utmärkelsen "Årets utveckling 2014". Motiveringen lyder:

"Skandiabanken lyckas 2014 visa vägen till en mer transparent kommunikation genom att vara den första banken att ge kunder full insyn i prissättningen på bolån i kontrast till att bara visa ut de – i många fall – missvisande listräntorna."

Flytta ditt bolån till oss – det är enkelt!

Årets nyhet 2014

Privata affärer - Årets nyhet 2014"Banken som kör med öppna kort och därmed höjer sig över snittet."

Som första bank har vi avskaffat de gamla listpriserna för bolånen och det belönades vi med utnämningen för Årets nyhet 2014. Numera visar vi alltid aktuell snittränta och du kan själv påverka din ränterabatt.

Räkna på din bästa ränterabatt på bolån

Årets seniorbank 2014

 Årets seniorbank 2014Så länge du sparar pengar är många banker aktiva i relationen till dig som kund, men den som börjar plocka ut pengarna ses oftast som en belastning.

Skandia utnämns till Årets seniorbank 2014 med motiveringen "Banken som tänker på pensionärerna – även när de slutat betala." Motiveringen fortsätter: "Skandia erbjuder en mycket konkurrenskraftig ränta till sparare som sätter in pengarna på ett bankkonto." 

– När vi nu är pensionärer allt längre tid är det av stor betydelse hur vi hanterar våra pensionspengar när vi väl tar ut dem, säger Mats Olsson i Årets Bank-juryn.

Checklistor – både för att planera för pensionen i förväg och vad du ska tänka på när det är dags

Bästa fondanalysteam 2014

Sveriges bästa fondanalysteam 2014I konkurrens med ca 25 andra svenska aktörer har Skandia det bästa fondanalysteamet 2014 enligt tidningen Fondbranschen, som varje år arrangerar en omröstning bland ett 40-tal svenska och utländska fondbolag om vilket fondanalysteam de anser är bäst.

Börja spara i fonder

Fler utmärkelser

Årets Livförsäkringsbolag 2013

Skandia utsågs till Årets Livförsäkringsbolag 2013 av Söderberg och Partners Trafikljusrapport.

Årets uppstickare 2013

Skandia har blivit utsedd till Årets uppstickare 2013 av tidningen Privata affärer.

Bäst mobilbank i Sverige 2013

Tidningen Mobil har utsett oss till den bästa mobilbanken i Sverige 2013.

Vinnare av Gyllene Hjulet 2013

Skandias kamp mot utanförskapet prisas

Bästa kundservice 2012

Skandiabanken har blivit utsedda till Sveriges bästa kundservice 2012

Årets nyhet 2012

Skandia har vunnit utmärkelsen Årets nyhet för sin tjänst Smartbank i Privata Affärers tävling Årets bank.

Bäst mobilbank i Sverige 2012

Tidningen Mobil har gått igenom de svenska bankernas mobila appar. Skandia är inte bara solklar totalvinnare utan även vinnare av alla delmoment.

Årets internetbank 2012

Simulo har i en stor undersökning utsett Skandiabanken till Sveriges bästa internetbank 2012.