Gå till innehåll

Mångmiljonmarschen är nu igång – möt 3 av årets deltagare och få deras bästa hälsotips

Under 4 veckor går vi för livet, en aktiv livsstil och svensk cancerforskning. Ju fler steg vi på Skandia tar tillsammans, desto mer pengar skänker vi till Cancerfondens livsviktiga arbete. Vårt mål är att få 70 000 000 steg tillsammans, vilket motsvarar ett varv runt jorden.

Lars-Ivar Svensson, Karin Ådahl och Robert Englund

Karin Ådahl, Erbjudandeägare Hälsokedjan & Omtanke på Skandia, Göteborg

"Jag försöker anpassa min träning efter vad jag behöver just nu. Har jag en hög stressnivå så prioriterar jag lugnare yoga för att komma ner i varv. Har jag mycket energi, eller behöver få utlopp för en massa känslor, så blir det mer högintensiv träning.

Bland det bästa med hund är att man kommer ut i alla väder. Jag har lite olika rutter hemma beroende på hur lång tid jag har på mig och hur vädret är. Det är tex långa skogsrutten med jobbiga backar, vackra promenaden vid havet, effektiva kortrundan eller fridfulla rundan i parken."

Hur håller du ångan uppe med din vardagsmotion? 
"Jag ser till att ha promenadvänner. Trevligast är ju såklart att ses, men det fungerar även bra att prata i telefon. Nu kör jag också på med Wellr appen där jag enkelt kan lägga in aktiviteter, följa steg och det peppa mig att hålla igång lite varje dag."

Har du idéer på vad man kan göra för att skapa pepp och en bättre hälsa på jobbet? 
"Ta med en kollega ut på en promenad! Sen är det roligt med gemensamma utmaningar. Min kollega utmanade hela vår avdelning via Wellr med 'Hälsosamma val'. Det var riktigt kul och handlade om små saker man kan göra i vardagen för att må bättre."

 

Robert Englund, Enhetschef Rådgivning Online i Sundsvall

"Vi gjorde en satsning på friskvård när vi startade enheten här i Sundsvall, för att få medarbetare som är hållbara och orkar.  Vikten av en bra friskvård har blivit en del av vårt DNA. 

Vi tränar mycket gemensamt, har ett gym i våra lokaler, tar promenader och springer i team. Satsningen har tagits emot bra av alla i teamet. När man går hem har man ork kvar.  

I våra medarbetarundersökningar kan vi se att vi mår väldigt bra och har höga siffror. Som ledare för enheten kan jag även se en korrelation i vårt goda resultat på jobbet, och vi har också en hög kundnöjdhet. Ska vi ha ett hållbart arbetssätt att nå våra försäljnings- och aktivitetsmål så tror jag friskvårdsinvesteringen betalar tillbaka sig väldigt snabbt."

Vad är framgångsfaktorn för att få till motionen? 
"I grund och botten att hitta motivation och sedan göra det till en vana i vardagen. Men också att göra tid för det i kalendern."

 

Lars-Ivar Svensson, Affärsspecialist på Skandia Stockholm.

"Jag försöker leva en sund livstil och hämtar kraft i naturen. Tennis är det bästa jag vet och jag har spelat på de flesta tennisbanorna i landet. Jag kommer hålla på tills jag blir 100 år. 

Vid min ålder får man ingenting gratis och receptet för att hålla formen och ångan upp är ganska enkelt: Det gäller att vara mer noggrann med vad man äter och dricker och att få tillräckligt med sömn. Sen gäller det att vara som Skandia Livs allvädersportfölj och ta sig ut och röra på sig oavsett väder, då mår man garanterat bättre."

Vilket är dina bästa tips till kollegorna som vill röra mer på sig och må bättre?  
"Skaffa en träningskompis och försök få in leken i träningen. Det finns en studie som visar att de somregelbundet spelar tennis lever nästan tio år längre i snitt än den som är passiv och som inte motionerar alls. Det är ju en fin morot.

Med tanke på att Skandiakunder också lever fyra år längre än snittet så är mitt bästa tips att vara kund i Skandia och spela någon racketsport."
 
Har du idéer på vad man kan göra för att skapa pepp och en bättre hälsa på jobbet? 

"Jag skulle uppmuntra alla att använda friskvårdsbidraget och göra en bra plan för sin träning. Jag gillar själv våra olika stegtävlingar, som Mångmiljonmarschen."

Som huvudpartner har Skandia ett gemensamt intresse att tillsammans med Cancerfonden bidra till forskning och kunskap om livsviktiga frågor för att förebygga ohälsa och för att fler människor ska bli friska. 

Skandias ideella fonder

När du sparar i någon av våra ideella fonder bidrar du till Cancerfonden, stiftelsen Idéer för Livet eller Världsnaturfonden WWF. Varje år går 2 % av fondernas värde till välgörande stiftelser och organisationer.

Läs mer om fonderna

Andra läser också om

Fler nyheter