Gå till innehåll

Gasellföretaget om sin expansion: ”Tillväxt är en del av vårt DNA”

Tillsammans med en vän startade han företag i sin pappas garage 2009. I dag leder David Nord Work System som finns på 13 orter i Skandinavien och rekryterar 40-50 personer varje år. – Vårt absolut största fokus är att vara en bra arbetsplats, där människor vill vara, där folk vill arbeta, säger han och berättar varför det snabbväxande företaget valt Skandia som pensionsbolag.

Work System har vuxit ut ur garaget där företaget startades 2009. Nu är bolaget etablerat på 13 orter runt om i Sverige. Med det har ansvaret för de anställda ökat.

– Vårt absolut största fokus i dagsläget är att vara en bra arbetsplats – där människor vill vara och vill arbeta, säger David Nord, vd och medgrundare, och berättar vidare om varför det snabbväxande företaget valt Skandia som pensionsbolag.

Skandia Tjänstepension med Hälsa - bra för företaget och medarbetaren

Årets Gasellföretag tre år i rad

Det var i sin pappas garage som David Nord tillsammans med sin vän och Jonas Hallenborg startade företaget Work System 2009. Utvecklingen har sedan dess gått i rasande fart och förtaget har vunnit utmärkelsen Årets Gasellföretag tre år i rad.

– Att börja i ett garage tror jag är bland det bästa man kan göra. Just det här med att börja i liten skala, lära dig, göra de små misstagen och växa därifrån. Då slipper du göra de jättestora misstagen direkt, säger David Nord.

Företaget säljer och installerar inredningar och utrustning till alla som har bilen som arbetsplats. Det kan vara allt från att installera alkolås till extra ljus – och allt där emellan. I dag finns företaget på 13 olika orter i Skandinavien och på ytterligare ungefär tio internationella e-handelsmarknader.

Hur behåller man de bästa anställda?

Men med den kraftiga expansionen och utvecklingen har det dykt upp nya utmaningar. Hur hittar man de bästa anställda och hur behåller man dem? Och vilka förmåner ska man erbjuda?

– Ju fler anställda vi blir, desto mer tänker vi på att rekrytera väldigt bra, hungriga individer. Då blir tjänstepensionen en väldigt viktig del i hela vårt erbjudande, säger David Nord.

För att lösa utmaningen har Work System valt att samarbeta med Skandia och ge erbjuda alla anställda tjänstepension.

– De första åren, när Jonas och jag jobbade hemma i min studentlägenhet, så var det inte pensionslösningar som stod högst upp på vår agenda. Jag kände att Skandia är det pensionsbolag som är bäst inom det området och mest fokuserad på det man gör, säger David Nord.

I Skandias pensionspaket får personalen träffa en rådgivare en gång om året för att se över var pengarna ska placeras.

Hälsokedjan ingår

I pensionspaketet ingår även Hälsokedjan, ett heltäckande koncept som inte bara tar hand om redan konstaterad sjukdom, utan även hjälper arbetsgivaren att fånga upp medarbetaren redan innan denne riskerar att bli sjukskriven.

– Det är väldigt bra att vi får Hälsokedjan på köpet. Vi måste ha välfungerande medarbetare som har work-life balance och kan prestera på daglig basis. Har vi en hälsosam och stimulerande arbetsplats som utvecklar människor, då skapar vi en bra arbetsmiljö. Att ta hand om personalen är ju a och o om du ska kunna rekrytera i framtiden också, säger David Nord.

Skandia Tjänstepension med Hälsa - bra för företaget och medarbetaren

Andra läser om

Fler nyheter