Gå till innehåll
Skrivbord med läsplatta på

Teckna Autogiromedgivande

Autogiro innebär att betalningen sker automatiskt från ditt konto till mottagarens konto på förfallodagen. Du slipper alltså hålla reda på räkningarna och när de ska betalas. Dessutom riskerar du inte att få förseningsavgifter.

Att registrera långa OCR-nummer krävs inte heller. Autogiro är också ett säkert sätt att genomföra betalningar på då både vi som bank och betalningsmottagaren kontrollerar och verifierar att informationen om ditt konto är korrekt innan du ansluts till Autogiro. 

Läs instruktionen nedan:

Gör så här:

1. Klicka på fliken Betala och välj Autogiro/ Teckna nytt autogiro i menyträdet

Skärmdump autogiromedgivande


2. Välj om du vill söka på bg-nummer eller på betalningsmottagarens namn, ort och/eller bransch och fyll i uppgifter för sökningen. Om du söker på bg-nummer hamnar du direkt på sidan med betalningsmottagarens uppgifter (nummer 5 i denna guide).

3. Tryck på Sök

Skärmdump autogiromedgivande

 

Sida visas på de företag som du önskar teckna medgivande till

4. Välj det företag du önskar teckna medgivande till genom att markera denne under rubriken Anslut (Observera att det endast går att ansluta sig till de företag som tillåter elektroniskt medgivande via Internetbanken). Tryck sedan på Anslut.

Autogiro

5. Välj konto som du vill att dina Autogirobetalningar ska dras ifrån.

6. Fyll i Kundnummer. Observera att Kundnumret endast får innehålla tecken 0-9.

7. Läs igenom Allmänna villkor genom att klicka på länken allmänna villkor för Autogiro. Klicka på Godkänn för att godkänna anslutning.

Skärmdump autogiromedgivande

Du har nu skickat ett uppdrag om medgivande anslutning till vald betalningsmottagare.