Gå till innehåll

Indexnära aktiefonder

  • För dig som är beredd att ta hög risk och har en spartid på minst 7 år
  • Strävar efter att efterlikna jämförelseindex
  • Vi undviker bl.a. tobak, kol och kontroversiella vapen

Skaffa ett konto för värdepappershandel hos oss med BankID eller Mobilt BankID så kan du köpa fonder direkt. Har du redan ett konto är det bara att börja handla.

Handla fonder

Har du inget konto hos oss än?

Investeringssparkonto (ISK) passar dig som vill spara aktivt utan att behöva deklarera för varje affär. Det är ett smidigt konto där du samlar fonder, aktier och andra värdepapper. Du får också möjlighet till högre avkastning än vanlig bankränta. Läs mer om ISK.

  • Kontot kostar 0 kr och du betalar bara när du handlar
  • Du betalar en årlig schablonskatt, 0,447 % (2018) 
  • Du slipper deklarationskrångel och låser inte in dina pengar
Öppna ISK

Skandia Europa Exponering

Skandia Europa Exponering investerar i europeiska aktier, fördelat över olika branscher, länder och valutor. Förvaltningen av fonden är indexnära och strävar efter att efterbilda sammansättningen av sitt jämförelseindex MSCI Europe Net. Passar som basplacering i europeiska aktier. 


Skandia Global Exponering

Skandia Global Exponering investerar i globala aktier, fördelat över olika branscher, länder och valutor. Förvaltningen av fonden är indexnära och strävar efter att efterbilda sammansättningen av sitt jämförelseindex MSCI World Net. Passar som basplacering i globala aktier.

Läs vårt månadsbrev (december 2017)


Skandia Japan Exponering

Skandia Japan Exponering investerar i japanska aktier, fördelat över olika branscher, främst i de större börsföretagen. Förvaltningen av fonden är indexnära och strävar efter att efterbilda sammansättningen av sitt jämförelseindex MSCI Japan Net. Passar som basplacering i japanska aktier.


Skandia Nordamerika Exponering

Skandia Nordamerika Exponering investerar i nordamerikanska aktier, fördelat över olika branscher, främst i de större börsföretagen. Förvaltningen av fonden är indexnära och strävar efter att efterbilda sammansättningen av sitt jämförelseindex MSCI North America Net. Passar som en basplacering i nordamerikanska aktier.


Skandia Sverige Exponering

Skandia Sverige Exponering investerar i svenska aktier, fördelat över olika branscher. Förvaltningen av fonden är indexnära och strävar efter att efterbilda sammansättningen av sitt jämförelseindex OMX Stockholm Benchmark. Passar som en basplacering i svenska aktier.