Gå till innehåll
Kvinna tittar i kikare

Se fram emot framtiden – börja månadsspara!

Välj ett sparbelopp per månad och lägg in det som en stående överföring, så kommer pengarna att överföras till din kapitalförsäkring på det datum du valt.

Tips! Om du vill börja månadsspara men inte just nu –  välj ett startdatum längre fram.

Lägg in automatisk överföring

3 tips när du månadssparar

Person flyttar kulor från en skål till en annan

1. Undvik stor buffert på sparkonto med låg ränta

Många har för mycket buffert på ett sparkonto med låg ränta, vi brukar säga att 2–3 månadslöner räcker. Resterande kan fördelas på sparformer som ger chans att växa.

Ägg i en korg

2. Välj flera sparformer

Den perfekta sparformen existerar inte – knepet är att spara på flera sätt: t.ex. kortsiktigt och långsiktigt, eller att kombinera en trygg bas med ett fondsparande.

Se andra sätt att månadsspara på

Dator på skrivbord

3. Häng med i världsekonomin

Vi gör det lättare för dig att förstå världsekonomi och rörelserna på marknaden.

Här hittar du de senaste analyserna.

"Jag satte tidigt målet att spara 10 % av min lön varje månad. Lägg sedan hälften av varje löne­ökning på spar­andet så kan det växa utan att det känns som en upp­offring.

Mattias Munter 
pensionsekonom

Tänk på! Det kan tyckas självklart, men vi vill ändå på­minna om risken med att placera pengar i traditionell förvaltning, fonder och aktier. Historisk av­kastning är ingen garanti för framtida avkastning och dina pengar kan både öka och minska i värde. Även om vi kan ge dig tips på vägen är det du själv som ansvarar för dina investerings­beslut. Därför är det viktigt att du läser all information inför ett beslut. Läs gärna om risker och ditt ansvar här.