Gå till innehåll

6 smarta Black Friday-tips 

Black Friday är här. Här är några smarta tips som hjälper dig att navigera rätt under rean. 

Kvinna tittar i kikare

Tips 1: Planera

Det är lätt att skena iväg och handla prylar bara för att man tycker det är billigt. Bestäm därför innan hur mycket pengar du kan och vill göra av med, och vad du faktiskt behöver. Ett smart knep kan vara att göra en lista. På så vis undviker du onödiga spontanköp.

Tips 2: Spara mellanskillnaden

Är du en av dem som vill passa på att fynda julklappar eller något annat som piggar upp såhär i höstmörkret? Varför inte fylla på ditt sparande med mellanskillnaden på det du köper under rean? På så vis har du både handlat och sparat. Ett riktigt lifehack om du frågar oss!

Kom igång med ett månadssparande idag

Tips 3: Ducka bluffsidor

Känner du inte igen butiken som du vill handla från? Gör lite efterforskning och läs recensioner av hemsidan. Kolla också om hemsidan har säkerhetsfunktionen Visa Secure. Det innnebär att dina köp måste signeras med BankId, Mobilt BankID, eller sms-kod. Ett smidigt sätt att förhindra bedrägerier och som bidrar till att du kan känna dig trygg när du handlar på nätet.

Så handlar du säkert på Black friday

Tips 4: Få koll på priset

Hur har priserna sett ut historiskt på de varor du planerar köpa? En del företag smyghöjer nämligen priserna under hösten för att sänka lagom till Black Friday.

Tips 5: Avgifter

Handlar du från en utländsk butik behöver du ta höjd för eventuella fraktavgifter, tull och moms. Tänk på det när du tittar på prislappen för själva varan.

Tips 6: Investera för framtiden

Om du verkligen vill ge ditt sparande en boost kan det vara smart att strunta i rean helt och hållet. Investera istället pengarna i dig själv och i ditt långsiktiga sparande. Ditt framtida jag kommer att tacka dig!  

Vill du ha inspiration på hur du kan spara för ett ekonomiskt fritt liv och tidig pension? Kolla in det här!

Tänk på

Eftersom det här handlar om sparande i någon form vill vi påminna om att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras  kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan dock alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Andra läser om

Se fler nyheter