Gå till innehåll

Nya verktyget ger dina medarbetare koll på pensionen

Vill du och dina medarbetare snabbt göra medvetna val och kunna påverka pensionen? Med vår nya tjänst Digital pensionsrådgivning får man på 15 minuter koll på hela sin pension och konkreta råd  från vår kapitalförvaltning.  – Det är aldrig för sent att ta tag i sin pension, säger Mattias Munter, pensionsekonom.

Kalkylator

Klicka här och testa verktyget 

Tjänstepension och privat pensionssparande är en stor del av det vi ska leva på när vi slutat jobba. Som arbetsgivare kan du nu tipsa dina medarbetare om en ny tjänst som gör det enklare att göra medvetna val här och nu, som kan påverka deras framtida lön ”efter karriären”. ​ 

Det räcker med att boka in en kvart med sig själv för att få koll på sin pension och kunna fatta välgrundade beslut.​ 

Verktyget går igenom önskad pensionsnivå, önskad pensionsålder, hur mycket man bör spara i förhållande till inkomst och utgifter, riskprofil och hur aktiv man som sparare vill vara. Därefter får användaren förslag på vilken sparform som passar just sina unika behov.  

Unik helhetsbild 

Vår nya digitala pensionsrådgivning är marknadens enda digitala rådgivningstjänst som ger en helhetsbild över din pension och vad du behöver göra.​ Du behöver vara kund för att genomföra pensionsrådgivningen. Om du inte redan är det kan du enkelt bli via vår sajt genom några enkla steg som du godkänner med Mobilt BankID eller BankID. Det tar endast 3 minuter. 

Det som är unikt är att verktyget går igenom hela din ekonomiska situation utifrån ett pensionsperspektiv, utan att du behöver boka tid för rådgivning.        

Verktyget utgår från samma bedömningar om marknaden och omvärlden som ligger till grund för förvaltningen av Skandia Livs stora tillgångsportfölj. Därefter görs individuell anpassning med hänsyn till din ekonomiska situation, inställning till risk och sparhorisont.  

Hur ofta bör man se över sin pension? 

– Jag tycker alla kan ha som vana att se över sin framtida pension åtminstone en gång om året. Om så bara för att se över om de val som gjorts fortfarande stämmer överens med dina förutsättningar och önskemål. Eller varför inte i samband med att du byter jobb? Det viktiga är att se till att det blir av! Ju högre slutlön, desto större del av din sammanlagda lön som pensionär kommer att bestå av tjänstepension och eget sparande. Med rätt verktyg behöver det inte ta mer än en kvart att få bättre koll på pensionen, säger avslutar säger Mattias Munter.

Få bättre koll på pensionen

Med vår digitala pensionsrådgivning får du på 15 minuter koll på hela din pension och konkreta råd från vår kapitalförvaltning som passar just dig.

Räkna här

Tänk på

Eftersom det här handlar om sparande i någon form vill vi påminna om att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras  kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan dock alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Andra läser om

Fler nyheter