Gå till innehåll

Nya verktyget som ger koll på pensionen – på 15 minuter

Vill du snabbt göra medvetna val och kunna påverka din pension? Med vår nya tjänst Digital pensionsrådgivning får du på 15 minuter koll på hela din pension och konkreta råd från vår kapitalförvaltning som passar just dig. ​– Det är aldrig för sent att ta tag i sin pension, säger vår pensionsekonom Mattias Munter.

Digital rådgivning

Tjänstepension och privat pensionssparande är en stor del av det du ska leva på när du slutat jobba. Med vår nya tjänst blir det genast enklare att göra medvetna val här och nu, som kan påverka din framtida lön efter karriären”.  

Allt du behöver göra är att boka in en kvart med dig själv för att få koll på din pension och kunna fatta välgrundade beslut. 

Verktyget går igenom önskad pensionsnivå, önskad pensionsålder, hur mycket du bör spara i förhållande till inkomst och utgifter, riskprofil och hur aktiv du som sparare vill vara. Därefter får du ett förslag på vilken sparform som passar just dina unika behov. 

  Ju högre lön du har, desto större del av din sammanlagda inkomst som pensionär kommer att bestå av tjänstepension och eget sparande. Därför finns all anledning att sätta sig in i vad som påverkar pensionen och vad du kan göra själv, säger Mattias Munter. 

Unik helhetsbild 

Vår nya digitala pensionsrådgivning är marknadens enda digitala rådgivningstjänst som ger en helhetsbild över din pension och vad du behöver göra. Du behöver vara kund hos oss för att genomföra pensionsrådgivningen. Om du inte redan är det kan du enkelt bli via vår sajt genom några enkla steg som du godkänner med Mobilt BankID eller BankID. Det tar endast 3 minuter. 

Det som är unikt är att verktyget går igenom hela din ekonomiska situation utifrån ett pensionsperspektiv, utan att du behöver boka tid för rådgivning.       

Verktyget utgår från samma bedömningar om marknaden och omvärlden som ligger till grund för förvaltningen av Skandia Livs stora tillgångsportföljDärefter görs individuell anpassning med hänsyn till din ekonomiska situation, inställning till risk och sparhorisont 

Hur ofta bör jag se över min pension? 

– Jag tycker alla bör ha som vana att se över in framtida pension åtminstone en gång om året. Om så bara för att se över om de val som gjorts fortfarande stämmer överens med dina förutsättningar och önskemål. Med rätt verktyg behöver det inte ta mer än en kvart att få bättre koll på pensionensäger Mattias Munter.  

Få bättre koll på pensionen

Med vår digitala pensionsrådgivning får du på 15 minuter koll på hela din pension och konkreta råd från vår kapitalförvaltning som passar just dig.

Räkna här

Tänk på

Eftersom det här handlar om sparande i någon form vill vi påminna om att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras  kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan dock alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Andra läser om

Skyhög tillväxt i sikte

Efter fjolårets tvärnit för världsekonomin väntas en massiv rekyl i år. Med en tillväxttakt på omkring 5,5 procent för ...  Läs mer

Fler nyheter